Így támogatja Soros György a koronavírus elleni harcot
Több millió dollárért vásárol Donald Trump elleni hirdetéseket
Így támogatja Soros György a koronavírus elleni harcot

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 03. 25.
Miközben az Egyesült Államokban a fertőzöttek száma megközelíti az európai járványadatokat, a demokrata párt milliárdosok – köztük Soros György – támogatásával dollár százmilliókat költenek arra, hogy a koronavírus válságból politikai fegyvert faragjanak Donald Trump elnök ellen.

A Washington Free Beacon tudósítása szerint a demokrata párt legnagyobb adománygyűjtő szervezete, a Priorities USA Action az elkövetkező hónapokban 150 millió dollárt fordít a Trump ellenes online és televíziós hirdetésekre. A szervezet március végén néhány nap alatt 6 millió dollárért rendelt meg olyan hirdetéseket, amelyek az amerikai elnöknek a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit támadják. A reklámok a kulcsfontosságúnak számító államokban - Floridában, Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban – jelennek meg. A 2011-ben alapított Priorities USA Action korábban Barack Obama és Hillary Clinton választási kampányainak kiemelt támogatója volt, 2020-ban pedig Joe Biden mögött áll.

A szervezet az alábbi videót március 23-án tette közzé, amelyben Trump elnöknek a járvány kitörése előtt, februárban tett kijelentéseit vetítik rá a március végi, gyorsan növekvő adatokra.

 

A Priorities USA Action bevételei idén februárban 77 százalékban Soros Györgytől származtak. Szintén a milliárdos befektető finanszírozza a PACRONYM nevű politikai kampány szervezetet, amely a tervek szerint 5 millió dolláros digitális kampányt indít Trump járványügyi intézkedéseivel szemben. A Forbes magazin folyamatosan gyűjti és közzéteszi a világ leggazdagabb emberei által a koronavírus válság enyhítésére felajánlott adományokat, ezen – a március 25-ei állás szerint – Soros György nem szerepel. (A befektető fia, Jonathan Soros egy new yorki segélyalapot támogatott, nem számszerűsített összeggel – a szerk.)

 

FRISSÍTÉS: Március 30-án Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány bejelentette, hogy egymillió eurót adományoz szülővárosának, Budapestnek a koronavírus járvány okozta "példátlan vészhelyzetben".

 

Donald Trump kampányigazgatója, Tim Murtaugh élesen bírálta ezeket a lépéseket: „Országos vészhelyzetek idején korábban az amerikaiak összefogtak, most azonban Joe Biden és szövetségesei feladták ezt az elvet, a kicsinyes pártpolitika kedvéért. Semmilyen megoldást nem kínálnak, csak a partvonalon kívülről lövöldözik az elnököt, és igyekeznek aláásni a válsággal szembeni szövetségi intézkedéseket, azáltal, hogy félrevezetik és megfélemlítik az embereket.” 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!