"Húsbavágó" bejelentést tett Orbán - videó HANGGAL
"Húsbavágó" bejelentést tett Orbán - videó HANGGAL

Facebook/Orbán Viktor

2020. 03. 18.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök rendkívüli bejelentést tett a Facebook oldalán. A kormány mai ülésén gazdasági kérdésekkel foglalkoztak. Többek között bejelentették, felfüggesztik a hiteltartozásokat év végéig. 

"A világjárvány nem csak az egészséget, de a munkát is veszélyezteti" - fogalmazott Orbán Viktor a rendkívüli bejelentésében. Az első legsürgetőbb döntések a következőek: 

Minden magánszemély és vállalkozás mai napig megkötött hiteleinek tőke-, és kamatfizetési kötelezettségét felfüggesztik. 
A rövid lejáratú vállalkozási hitelek július 30-áig meghosszabbításra kerülnek. 
A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-et a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékban maximalizálják. 
Súlyos gondokkal küszködő szektorok, mint a turizmus, vendéglátás, a szórakoztatóipar, a sport, a kulturális szolgáltatások, a személyszállítás, azaz a taxizás. Ezekben a szektorokban a munkáltatók járulékfizetés kötelezettségét teljes egészében elengedik. A munkavállalók járulékát jelentősen csökkentik. Nyugdíj-járulékot nem kell fizetniük és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken június 30-ig.
Döntéseket hoztak a munkavállalási szabályok rugalmassá tételéről. A cél az, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben meg tudjanak egyezni egymással. 

A miniszterelnök kilátásba helyezte, hogy további intézkedések várhatók. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!