Hétfőtől kötelező maszkot hordani a budapesti boltokban
Hétfőtől kötelező maszkot hordani a budapesti boltokban

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 21.
Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon jelentette be, hogy hétfőtől kötelezővé teszi az arceltakarást a budapesti boltokban, üzletekben, piacokon és a taxikban is. Korábban a BKK járataira vonatkozott ez a rendelkezés. 

Karácsony a posztjában azt írja, hogy a cél a járvány terjedésének a megfékezése, ezért tartja fontosnak, hogy a zárt térben el legyen takarva az arc. "Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is" - írja a főpolgármester. 

(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!