Harvey Weinstein is elkapta a koronavírust
A producer a börtönben fertőződhetett meg
Harvey Weinstein is elkapta a koronavírust

Forrás: Shutterstock

2020. 03. 23.
A március 11-én nemi erőszak miatt 23 év börtönre ítélt Weinsteinről vasárnap derült ki, hogy New York-i Wende Javítóintézetben elvégzett koronavírus tesztje pozitív lett. A világ legnagyobb lapjai már tényként közölték az információt, bár hivatalos megerősítés még nem érkezett.

A 68 éves producer, akit börtönbe vonulása óta szívproblémákkal is kezeltek, magas vérnyomással és diabétesszel is küzd. Már az eljárás során is látszott, hogy egészségügyi állapota jelentősen romlott, amióta 2017-ben a széleskörű vádak megjelentek vele kapcsolatban. A bíróságra az utóbbi hónapokban már járókerettel járt.

Bár jelenlegi állapotáról bővebb tájékoztatás egyelőre nincsen, Weinstein egyértelműen a vírus által kiemelten veszélyeztetettek körébe tartozik, erősítette meg Imran Amsani, a producer egyik ügyvédje.

A producert állítólag már karanténba is helyezték a börtönön belül, ahol 40 másik megbetegedést is diagnosztizáltak már. A vírus egyik amerikai gócpontjának számító New Yorkban a későbbiekben komoly problémákat vethet fel a fogvatartottak őrzése, amennyiben a fertőzést nem sikerül kontroll alatt tartani.

A producer elleni ítélet az első komoly mérföldkő a #metoo ügyek hosszú sorában, de Weinstein úgy tűnt további igazságszolgáltatás elébe kell nézzen, ugyanis a nyugati parton is vádat emeltek ellene. A diagnózis függvényében viszont elképzelhető, hogy Weinstein Los Angelesben esedékes további tárgyalásait elhalasztják.

Weinsten botrányáról korábban ebben a cikkben írtunk bővebben. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!