Gőzerővel érzékenyítésbe kezdene a gyerekkönyveket forgalmazó magyar kiadó
Janikovszky János szerint nem elég „kortárs” a felhozatal
Gőzerővel érzékenyítésbe kezdene a gyerekkönyveket forgalmazó magyar kiadó

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 06. 03.
Az egyik legnagyobb és legrégebbi gyerekkiadó, a Móra vezetője kijelentette, hogy fontos az ifjúsági és gyerekirodalom bővítése a másság és a szexuális felvilágosítás témakörében.

A Magyar Hang - A Túlélő Magazin készített interjút Janikovszky Jánossal május végi számában.

„Janikovszky János számára a múlt megőrzése mellett a kortárs gyermek-és ifjúsági irodalmi választék bővítése is fontos cél, számos érzékenyítő könyv jelenik meg a Móránál környezetvédelem, kirekesztettség, a másság és a szexuális felvilágosítás témakörében”

- írja a cikk.

Janikovszky János sajnálkozott az interjúban, hogy kiadója még nem tudta megszerezni a legjobb kortárs szerzőket, azonban úgy tűnik minden vágya felzárkóztatni a magyar gyermekirodalmat a „felvilágosult” és „érzékeny” nyugat szintjéhez.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, Skrabski Fruzsina Facebook oldalán fejezte ki tiltakozását az új irányvonallal kapcsolatban:

„Csak nem értem, hogy miért kell ezt erőltetni? Miért nem lehet a gyerekeket békén hagyni? Van annyi jó mese és írnak is szuper újakat, legalább a gyereket hagyjuk nyugodtan élni, játszani, fejlődni!”

A napokban a Hetek is beszámolt arról, hogy az amerikai Pixar animált rajzfilmekkel igyekszik elfogadóbbá tenni a legkisebbeket az LMBTQ ideológiával kapcsolatban.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!