Fűre lépni tilos: támogatást szeretnének a teniszezők
Fűre lépni tilos: támogatást szeretnének a teniszezők

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 04. 03.
1877 óta – a háborús éveket nem – először marad el a füves pályás világbajnokságnak számító wimbledoni Grand Slam-torna. A nyolcszoros bajnok, Roger Federer és a hétszeres győztes, Serena Williams közösségi oldalukon nyilatkozták, hogy „lesújtva és megrendülve” fogadták a döntés hírét.

Az All England Lawn Tennis Club igazgató tanácsa, illetve a bajnokságot irányító bizottság döntése értelmében Ian Hewitt elnök bebejelentette: törlik az idei wimbledoni GS-tornát. Ennek értelmében a következő, 134. torna 2021. június 28. és július 11-e között kerül megrendezésre.

Nehezen felejthető a 2019. évi wimbledoni férfi egyes torna döntője – mikor is a húszszoros Grand Slam-bajnok Roger Federer két mérkőzéslabdához jutott (az egyikben adogatóként), de ellenfele a szerb, Novák Djokovics, mint annyiszor, fordítani tudott, és ötödször emelhette a patinás trófeát a magasba. A mostani bejelentés értelmében egyébként még egy évig ő lesz a torna bajnoki címének védője.

Roger Federernek viszont lesz ideje gondolkodni azon, hogy visszatér-e közel 15 hónap múlva sikereinek központjába – közel 40 évesen – a kilencedik bajnoki címéért, vagy ezt a hosszú szünetet találja majd alkalmasnak arra, hogy megelégedjen az eddigi nem rövid sikerlistájával, és bejelentse búcsúját.

Természetesen ezzel a bejelentéssel egyben az egész füvespályás szezon is a „kukában” landol. A US Open és a halasztott Roland Garros sorsa pedig még a vírusháború kimenetelétől függ.

Akik a tenisz ranglisták élmezőnyéhez tartoznak, elesnek a további jelentős bevételektől, míg a rangsorban hátrább lévő játékosok számára a versenyek elmaradása már a megélhetésüket veszélyezteti. Ezért a játékosok egy nem kis csoportja (több mint 1.300 játékos) a Nemzetközi Tenisz Szövetséghez fordult anyagi támogatásért. Ők azok, akik teniszért és a teniszből élnek, egyéb támogatás nélkül.

Azért mégis lesznek, akik fűre léphetnek, tekintve, hogy a Wimbledon Tennis Club az egész területét, teljes felszerelésükkel együtt felajánlotta az egészségügynek.

A Wimbledon Park zöld füvén a járvány okán 2020-ban nem a szigorúan fehérbe öltöztetett tenisz fenomének, hanem a szükségkorház fehér sátrai fogják az öröm helyett a szomorúságot hirdetni.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!