Friss adatok kerültek nyilvánosságra a magyarországi járványhelyzetről
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Friss adatok kerültek nyilvánosságra a magyarországi járványhelyzetről

2020. 04. 24.
A Hubble most 30 éves, a KSH örömteli adatokat közölt, a kávézás nem is annyira káros, mint sokan hitték. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
 
A Semmelweis Egyetem rektora egy diákoknak tartott videokonferencián korábban nem ismert adatokról értekezett a magyarországi járványhelyzettel kapcsolatban. Az előadásból kiderült, hogy:
- nincs tömeges fertőzés, de veszélyben vannak a korházak, idősotthonok s a hajléktalanszállók
- a fertőzöttek életkoráról is lehet tudni, többségük idős, de van 38 kiskorú fertőzött is
- a koronavírusban meghaltak egy része sosem került lélegeztetőgépre
- Magyarországon kedvező a helyzet, a halálozási mutatók sem jeleznek rosszabb helyzetet, mint amiről a tesztelések során tudnak
- egy széleskörű tesztelésből az derült ki (26850 teszt), hogy a vizsgált személyek 2,7 százaléka volt fertőzött, és még a gyanús eseteknek (akiknek voltak tünetei) is csak 3,6 százaléka. Akik érintkeztek fertőzöttekkel, csak 4,2 százalékban kapták el a vírust
Ma reggel Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy milyen változások jöhetnek a korlátozásokban május 4-étől. 
Kijöttek a KSH januári-februári adatai mely szerint jóval több baba született, és jóval kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában. 
Érdekesség: 20 éven át vizsgáltak kutatók körülbelül félmillió kávéfogyasztót, hogy kiderítsék, milyen hatással van az az egészségükre. 
Harminc éve állították pályára a Hubble űrtávcsövet, ami azóta küldte a Földre a páratlan felvételeket az univerzum csodáiról.
Ausztriában két csoportra osztják az osztályokat és úgy indítják újra az iskolákat. 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!