Frappáns videó a távolságtartás létfontosságáról
Frappáns videó a távolságtartás létfontosságáról

ohio flatten the curve 2.

2020. 04. 13.
Mindössze 30 másodperces, mégis rendkívül sokatmondó az a videó, amelyben az Ohio-i Egészségügyi Minisztérium hívja fel az emberek figyelmét a távolságtartás szükségességére. 

Az Egyesült Államokban minden más országnál nagyobb számban pusztít a koronavírus járvány, így a különféle egészségügyi szervezetek a legváltozatosabb módon próbálják meg elmagyarázni, hogy az otthonmaradás, a kézmosás, vagy épp a távolságtartás milyen szerepet játszhat a "görbe ellaposításában". (Ez annyit, hogy a megbetegedések számának alacsonyan tartásával elkerülhető az egészségügyi rendszer hirtelen történő túlterhelése, ami jóval több áldozattal járna.)

Az Ohio-i szervezet videójában két forgatókönyvet ábrázolnak. Az elsőben szorosan egymás mellett vannak egérfogók, mindegyiken egy-egy pingpong labda. A fentről bedobott extra labda óriási káoszt csinál, a csapdák csak úgy repkednek a levegőben, megállíthatatlan dominó-effektust elindítva. 

A második szkenárióban már nagyobb távolságra vannak rakva az egérfogók, így a bedobott pingpong labda tulajdonképpen szinte semmi kárt nem tud okozni. 

Íme a videó: 

(A nyitókép forrása: Youtube/Ohio Department of Health)

A Hetek a nyomtatott hetilapján a hosszú évek alatt megszokott logóját változtatta meg a célból, hogy ezzel is felhívja a figyelmet: a távolságtartás most életeket menthet. 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!