Felgyógyultak a vírusból, de továbbra is pozitív teszteket produkálnak
Szakértők szerint az immunrendszerük még küzdhet a vírus maradványaival, csak tünetmentesen
Felgyógyultak a vírusból, de továbbra is pozitív teszteket produkálnak

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 04. 23.
A Reuters vuhani beszámolója szerint vannak olyan koronavírus betegek, akik noha felépültek, még mindig pozitív tesztet produkálnak.  

 

A riport bemutat egy 50 éves férfit, akit még február elején diagnosztizáltak koronavírussal, ezután megjárt két kórházat, majd egy karanténszálláson helyezték el, jól elkülönítve másoktól. Ugyan néha tudott negatív mintát adni, viszont sose fordult elő olyan, hogy két egymásutáni tesztje is negatív legyen.

 

Már több kutató is cáfolta az újrafertőződés lehetőségét, hisz ezek az emberek izolálva voltak másoktól. 

 

Dél-koreai és kínai szakértők szerint lehetséges, hogy a vírus maradványai még mindig a szervezetben maradnak.

Előfordulhat, hogy az immunrendszer még a szervezetben küzd a vírus ellen, de már tünetek nélkül. A szakemberek éppen ezért ezeket a tartósan pozitív teszteket produkáló eseteket 28 napos karantén alá vonják egészen addig, amíg 24 órán belül nem tudnak két egymás utáni negatív tesztet felmutatni.

 

Kínában nagyjából pár tucat ilyen 2-3 hónapnál több ideje fertőzöttről tudnak. Dél-Koreában 91 „újraaktíválódott” beteget tartanak nyilván és az első európai gócpontnak számitó Olaszországban is voltak olyan betegek, akik 4 héten keresztül voltak pozitívak. 

 

(Reuters)

 

(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)

 

--- 

 

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!