Felgyógyult a koronavírusból a 7 éves epilepsziás magyar kislány
A Semmelweis Egyetem klinikájáról engedhették haza
Felgyógyult a koronavírusból a 7 éves epilepsziás magyar kislány

Forrás: semmelweis.hu

2020. 04. 09.
Csütörtökön gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves kislány, aki március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára, ahol elvégezték nála a koronavírus tesztet is, mely pozitív eredményt mutatott - adta hírül az egyetem sajtóosztálya. 

A kislány január óta kényszerül a klinika gondozására az epilepsziája miatt. Az intézménybe március 22-én került alapbetegsége miatt, ahol az állapota miatt altaltásra és lélegeztetésre is szorult. A vizsgálatkor észlelt tünetek miatt elvégezték rajta az úgynevezett PCR típúsú koronavírus tesztet, mely pozitívnak bizonyult. 

Ez azért is meglepő, mert egyébként a kislány állapotában korábban semmi nem utalt a fertőzésre. A beteg felvétele utáni harmadik napon jelenkeztek a tüdőgyulladásra utaló tünetek is. A nyolcadik napon azonban már le tudták venni a lélegeztető gépről a nemzetközi gyakorlatban is használt gyógyszeres terápiát és intenzív gondozást követően.

Állapotának villámgyors javulását követően április 9-én már gyógyultan hagyhatta el az épületet, és csak kontrollvizsgálatokra kell majd visszamennie. Bár a lányt teljesn védőfelszerelésben kezelték, az egyetem az összes vele érintkezőt és a családtagokat is tesztelte a koronavírusra. A tesztek negatív eredményt mutattak. 

Forrás: semmelweis.hu

A Hetek aktuális számában részletesen is foglalkozunk a koronavírus elleni gyógyszerek és vakcinák fejlesztésének aktuális állásával, valamint azzal, hogy a közép-kelet-európai régióban kötelező BCG oltás megoldást jelenthet-e a járvány elleni küzdelemben.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!