Enyhítenek-e a korlátozásokon május 4-től? - ez történt csütörtökön
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Enyhítenek-e a korlátozásokon május 4-től? - ez történt csütörtökön

Forrás: Facebook/Magyarország Kormánya

2020. 04. 24.
Reménykeltő kormányinfó, euromilliárdos mentőcsomag és szokásos konteo-elméletek. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia. 
Ferenc pápa a magyar katolikus vezetőkkel egyetemben arról döntött, hogy 2021-re halasztják a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust a járvány miatt. 
Az ENSZ illetékes szerve szerint húszszor durvább sáskainvázió jöhet Afrikában, mint amit februárban tapasztaltak. A kontinenst a koronavírus mellett ez a csapás még jobban fenyegeti.
Meghalt Győrffy Miklós, a magyar tévézés és rádiózás egyik meghatározó személyisége. A kiváló szakember a Hetek egy 15 évvel ezelőtti interjúval emlékezik. 
Május 4-étől lazíthat a kormány a korlátozó szabályokon. A jelenlegi intézkedések május 3-ig vannak érvényben, szerdán dönt a kormány a hogyantovábbról. A kormányinfón elhangzott részletek.
Tizenöt évvel ezelőtt töltötték fel az első videót Youtube-ra. A felvételen az alapító látható, ahogyan az elefántok hosszú ormányáról beszél.
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy rövidülni fog a nyugdíjasok számára kijelölt vásárlási idő a jövőben. A mostani 9-12-ig tartó három óráról két órára csökkenne, illetve szombaton akár teljesen megszűnhet. 
Az EU vezetői megszavazták azt a sokmilliárd eurós mentőcsomagot, amivel a bajba jutott gazdaságokat segítenék meg. Arról, hogy az ehhez hasonló gazdasági lépések mennyire önzetlenek, és mennyire csorbítják az adósságaikat halmozó országok szuverenitásának csorbulását - a Hetek aktuális lapszámában írtunk
Bill Gates saját oldalán közölt írásában szkeptikus hangnemet ütött meg a Google és az Apple bluetooth alapú nyomkövetésével kapcsolatban, miközben hangsúlyozta, szerinte a tradicionális kontakt-kutatás lehet a járvány legyőzésének a kulcs. A milliárdos üzletember egészségügyipari ambícióiról, illetve a digitális vírusüldözésről a Hetek aktuális lapszámában írtunk.
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Egy kínai kutatás 30 különféle mutációját mutatta ki a koronavírusnak, a leghalálosabb törzs 270-szer komolyabb fertőzőképességgel bír, mint a legenyhébb.
Kínában több olyan esetről számoltak be, ahol páciensek ugyan felgyógyultak a koronavírus fertőzésből, negatív tesztet viszont hosszú hetekig nem tudtak produkálni. 
Összeesküvés-elméletekben hisz Djokovics? Facebook videóban beszélt arról, hogy ő nem fogja beoltatni magát koronavírus ellen, ha meglesz a vakcina. 
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!