Döntött Orbán: határozatlan ideig marad érvényben a kijárási korlátozás
A polgármesterek húsvétre több jogosultságot kapnak
Döntött Orbán: határozatlan ideig marad érvényben a kijárási korlátozás

Forrás: Szigetváry Zsolt/MTI

2020. 04. 09.
Rendkívüli bejelentés keretében Orbán Viktor magyar miniszterelnök arról döntött, hogy a két hete fennálló kijárási korlátozást határozatlan időre meghosszabbítja. 

Az eredeti rendelkezés most szombatig tartott volna, ám miután egyeztetett polgármesterekkel, a rendőrséggel és járványügyi szakemberekkel, a miniszterelnök a következőket vonta le: sikeresek voltak az eddigi korlátozások, mert lelassították a járvány terjedését. 

Ennek fényében a következő döntéseket hozták: 

- a kijárási korlátozások időtartamát határozatlan időre meghosszabbítják, aminek szükségességét hetente mérlegelik
- speciális jogosítványt adnak a polgármestereknek, mely szerint húsvét idejére a saját településeikre nézve további szigorúbb szabályokat alkothatnak meg, vezethetnek be

 

"Arra szeretném Önöket kérni, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be" - fogalmazott a miniszterelnök, részletezve, hogy ez a csoportos összejövetelek kerülését, a megfelelő távolságtartást és az idősekre való vigyázást is magába foglalja. 

A szabályok betartása különösen aktuális téma a napokban, miután az Operatív Törzs tájékoztatása szerint rengeteg a szabálysértés különösen Budapesten, de ahogyan arról a Hetek is írt, a Balaton környéki polgármesterek is megszenvedik, hogy rengeteg turista érkezik a napokban a régióba. 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!