Chelsea, Arsenal:
Az angol bajnokságban is egyre több a koronavírusos fertőzött
Chelsea, Arsenal:

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 03. 13.
Az angol válogatott játékos, Callum Hudson-Odoi hétfő reggel a megfázás tüneteit mutatta, ezért megelőzésként nem is engedte a csapat edzésre. Ezzel párhuzamosan elvégeztek rajta egy koronavírus tesztet, ami csütörtök estére jött vissza pozitívan.

A klub közleményében az áll, hogy csupán azok térhettek vissza dolgozni a csapathoz, akik nem voltak a közelében.  A férfi csapat tagjai és edzői a brit kormány előírásának megfelelően önkéntes karanténba vonultak.      

Az üggyel párhuzamosan az Arsenal tréneréről, a nemrég kinevezett Mikel Artetáról is kiderült, hogy fertőzött, így valószínűleg kénytelen lesz az angol labdarúgó szövetség felfüggeszteni a jelenleg is futó Premier League küzdelmeit.

Korábban már felfüggesztésre került az olasz és a spanyol bajnokság is. Sokan megkérdőjelezik az UEFA illetékeseinek a hozzáállását, hiszen az Európai Labdarúgó-szövetség csak március 17.-én szándékozik nyilatkozni az ügyben, holott már olyan klubok játékosai is karanténba kerültek, mint például a Juventus és a Real Madrid, akiknek jövőhéten lenne a BL visszavágójuk.

Több külföldi médium már kész tényként kezeli az idei Európa bajnokság jövő évre való halasztását. A hét korábbi részében már felfüggesztettek több nívósabb sporteseményt is, mint például az NBA-t vagy az NHL-t.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!