Brutális razzia: Bordát is törtek a házi gyülekezetre rontó kínai rendőrök
A rémült hívők dicséretet énekeltek a gumibotozás közben is
Brutális razzia: Bordát is törtek a házi gyülekezetre rontó kínai rendőrök

Youtube/Disrn

2020. 05. 11.
Drámai felvételeket tett közzé egy kínai jogvédő szervezet, amelyeken az látható, hogy egy házicsoport tagjaira brutális módon rátör a helyi rendőrség. Az egyik hívőnek két bordáját is sikerült eltörni. Nem ez az első hasonló eset.
Épp a napokban hívta fel a figyelmet egy amerikai szervezet (USCIRF) a Kínában megfigyelt rendszerszintű túlkapásokra és a gátlástalan megfigyelésekre. Erről korábban a Hetek is részletesen írt
 

Fegyveres erőkkel oszlattak a hatóságok

A ChinaAid (emberi jogok megsértésével foglalkozó nonprofit szervezet), a hétvégén kiadott rövid videójában jól látható, amint a kommunista rezsim emberei rátörnek egy lakásban tartott házicsoportra és erőszakosan tépik ki a híveket a gyülekezetből. A rövid videóban jól látható, amint az egyik tag próbál ellenállni.

Az érdekképviseleti szervezet szerint az eseményről további tájékoztatás várható.

A Barnabas Fund kereszténységgel foglalkozó szervezet tájékoztatása szerint egy gyülekezeti tagnak két bordája is eltörött, miközben vagy 100 rendőr razziázott az istentiszteleten. Az eseményen amúgy mintegy 20 hívő vett részt, a rajtaütés, és telefonelkobzások során többen bátran tovább énekelték az "Amazing Grace" című közismert keresztény himnuszt. 

A hatóságok 6 embert vettek őrizetbe, akiket később szabadon engedtek.

Rajtaütések és mondvacsinált letartóztatások

Egyre gyakoribbak az ehhez hasonló túlkapások a kommunista Kínában. Múlt héten 15 év börtönre ítéltek egy újságírót, mert az egy blogbejegyzésben kritizálta a kormány korlátozásait.

Április végén pedig kitudódott egy protestáns lelkész letartoztatása, „felbujtás” miatt. A jelentés szerint a Cili városban található Bethel gyülekezet vezetőjét, Zhao Huaiguo-t április másodikán vették őrizetbe, miután március 14-én házkutatást végeztek nála. 

A Hetek korábbi interjúját Liu Csenjing kínai evangélistával ezen a linken lehet elolvasni.

A lelkész felesége, Zhang Xinghong szerint, a rendőrség számára akkor vált célponttá a férje, amikor külföldre küldött valamit a „koronavírussal kapcsolatban”.

Meg kell azonban jegyezni, hogy Zhao pásztor megtagadta, hogy egyháza az államilag elfogadott felekezethez a „Three-Self Patriotic Association”-hoz csatlakozzon, mely felekezet a kormány felügyelete alatt áll. A letartoztatás után április 15-én újra visszatértek a tisztviselők, hogy úgynevezett „illegális” dokumentumokat foglaljanak le.

(Barnabas Fund, CBN, CSW)

Megosztaná másokkal is a véleményét? A Facebook oldalunkon megteheti: 

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!