Brutális éhezéstől és második hullámoktól tartanak - ez történt kedden
Válogatott hírek, amiről érdemes tudnia
Brutális éhezéstől és második hullámoktól tartanak - ez történt kedden

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 21.
Kötelező lesz a maszk Budapest zárt terein, jóval több lehet a fertőzött, nagy a vita az érettségi körül. A Hetek napi beszámolójában mindig összegyűjtjük az adott nap legérdekesebb cikkeit, legfontosabb történéseit - amiről mindenkinek érdemes tudnia.
Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy április 27-étől a budapesti üzletekben, piacokon, a BKK járatain és a taxikban is kötelezővé teszi a maszk viselését. 
Nagy vitát váltott ki a magyarok körében, hogy megtartják a járvány ellenére az érettségit. Egymásnak ellentmondó eredményeket produkált a Századvég (négyötöde egyetért) és az ATV által megbízott Pulzus Piackutató (kétharmad ellenzi). A Hetek szavazásában a követőink négyötöde örült annak, hogy meg lesz tartva az érettségi.
Drámai helyzet előtt az ENSZ élelmezési intézménye. Attól tartanak, hogy a koronavírus miatti korlátozások ugyan életeket menthetnek, viszont könnyen meg is duplázhatják a jelenleg is éhezők óriási számát. 265 millió ember válhat éhezővé.
A Barcelona azzal próbálja meg támogatni a járvány elleni küzdelmet, hogy áruba bocsátja a Nou Campnak az elnevezési jogát. 
Idén elmaradt II. Erzsébet születésnapjának ünneplése. A királynő ma töltötte be 94. életévét.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a keddi küldöttgyűlésen arról beszélt, hogy egyelőre nincs lehetőség zárt kapus meccsekre sem, és amennyiben ez június 13-áig nem változik, akkor lezárják a bajnokságot. 
A New York Times számításai alapján jóval több fertőzött lehet a világban, mint amiről most tudunk. A vizsgált 11 ország és nagyváros összesen 28 ezer többlethalálról tud március 9 és április 5 között, ami a történelmi halálozási átlag felett van.
A hetek.hu-ról ajánljuk: 
Iskola a szobában - folyamatosan bővülő videótartalmakkal segíti a Bornemisza Péter Gimnázium és Általános Iskola az otthon tanuló diákokat. 
Megdöbbentő interjút adott húsvétkor az egyik legfelsőbb német katolikus vezető. A püspöki konferencia elnöke a homoszexualitás egyház által történő elfogadását szorgalmazta. 
Néhány edzőgyakorlat azoknak, akik a négy fal közé szorultak a járvány miatt. Videóban mutatjuk meg, hogy kell a home office alatt is fittnek maradni. 
 
(A nyitókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix)
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!