Boszorkányságról és mágiáról tanít az amerikai elitegyetem
A neves MIT ingyenessé tette néhány kurzusát a karantén alatt
Boszorkányságról és mágiáról tanít az amerikai elitegyetem

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 18.
Az Index szúrta ki az ingyenessé váló amerikai kurzusokról szóló cikkében, hogy a világ egyik legnívósabb műszaki egyeteme, a Massachusetts-i Technológiai Intézet (MIT) az Open CourseWare című oldalán összegyűjtött szakai között többek között lehet tanulni: póker, asztrofizikát, mágiát, varázslatot és a szellemek világát.

A kurzust a leírás szerint egy James Howe nevezetű professzor tartja, és a mindennapi élet és a szellemvilág közötti határokat vizsgálja. A tanterv célja nem egy-egy hit, vagy gyakorlat promotálása, vagy cáfolata, hanem sokkal inkább azok emberekre és történelemre gyakorolt hatása.

A szemeszter első felében különböző megszállotságokat, jelenéseket, tudati állapotokat vizsgálnak (van itt minden a médiumoktól kezdve a kigyóbűvölésig). A szemeszter második felében azt vizsgálják, hogy az emberek miként használnak misztikumokat károkozás céljából, és az ettől való félelem milyen mentális problémákat okozhat. Van szó a koraújkori boszorkányüldözésekről, a sátánisták zaklatásairól, de mágikus gyakorlatokat is közelről megvizsgálják.

Záróvizsga nincsen a tárgyból, a hallgatók igazából számtalan esszét és kutatási anyagot adnak le a szemeszter során. Filmeket kell majd elemezni, de a kurzus része egy utazás is Danvers városába, az eredeti Salem faluba.

A tanórák filmjeinek, dokumentumainak felsorolásában lehet olvasni űrlények megjelenéseiről, sátánista elméletekről és a boszorkányság típusairól.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az akutális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan nyomtatott, vagy digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

---

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!