Bogányi Gergely: Magyarország kiemelkedően szerencsés helyzetben van
Elmaradt a turné a járvány miatt
Bogányi Gergely: Magyarország kiemelkedően szerencsés helyzetben van

2020. 03. 30.
Egy komplett európai koncertkörutat kellett lemondania, Bogányi Geregely szerint azonban a járványnak van pozitív oldala. A világhírű magyar zongoraművész a kultúrában is eluralkodó „rombóló korrektségről” is beszélt a Heteknek. 
 
„Igyekszem ezt az időszakot egy komoly lehetőségként is felfogni. A nyilvános koncertjeim most szünetelnek, de annál több időm marad szellemileg elmélyülni” – fogalmazott a Heteknek adott interjújában Bogányi Gergely zongoraművész. 
 
Mint mondta, az elmúlt évben ismét bejárta a fél világot, és úgy tapasztalta, hogy a tágan értelmezett határok lebontásával az emberi viszonyok mindenhol abnormálissá váltak. „Mindig nagy öröm a hazatérés, nem úgy, mint hajdanán” – fogalmazott, megjegyezve, hogy Magyarország minden problémájával együtt kiemelkedően szerencsés helyzetben van, és különleges szerep jut neki a mostani időkben.
 
Bogányi arról is beszélt a Heteknek, hogy ma az emberek nem mernek kimondani olyan alapvető igazságokat, hogy például valami rossz. „Ez a fajta óvatoskodó, <korrekt> gondolkodás az élet minden területét eluralta, a kultúrát is, és elképesztően romboló erővel hat, mivel felértékeli a rosszat” – mondta.
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!