Bibliából idézve reklámozza a Vatikán a ramadánt a hívők között
Azt üzenik a katolikusoknak, üljenek rituális vacsorát a "muszlim testvérekkel"
Bibliából idézve reklámozza a Vatikán a ramadánt a hívők között

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 05. 11.
A Pápai Zsinat Vallásközi Tanácsa arra ösztönzi a katolikus híveket, hogy vegyenek részt a ramadán böjt rituális „iftar” étkezésein.
 
"Házam imádságnak háza"
 
A „muszlim testvériség” ünnepnapján arra szólította fel a Szentszék a katolikus és muszlim hívőket, hogy együtt védjék meg a mecseteket és a templomokat, majd ezzel kapcsolatban Ézsaiást idézte: „ ... mert házam imádság házának hivatik minden népek számára”. 
 
„Nekünk, keresztény barátaitoknak, ez egy kiváló alkalom arra, hogy megerősítsük barátságunkat, és egyben egy kiváló lehetőség arra is, hogy ha lehetőségünk nyílik rá együtt töltsünk el veletek egy iftar estét” – áll a közleményben.
 
Robert Spencer, világhírű iszlámkutató egy előadásában reagált a Vatikán nyilatkozatára, szerinte ugyanis: „Az iftar-on való részvételükkel csak a saját maguk leigázását és megsemmisítésüket ünneplik a katolikusok. Az iftar nem csupán étkezés, ez ugyanis a ramadán böjt megtörése minden este, amivel az iszlám hívei jobban tudnak azonosulni vallásukkal. Mely vallás legfőbb célja a dzsihád, azaz a nem iszlám embereket leigázása. Az iszlám legnemesebb cselekedete ugyanis maga a dzsihád.”
 
Perverz biblia-értelmezés
 
A kutatót – aki egyben „A Dzsihád Története: Mohamedtől az ISIS-ig” szerzője is- sokkolta az a kijelentés, ami párhuzamot von a templomok és a mecsetek közé: „Ez az egyenlőségjel bizonyítja az egyház történelmi analfabetizmusát, elfelejtve a több tízezer templomot, amiket az iszlám hóditók a dzsihád során mecsetekké építettek át, ezzel demonstrálva a muzulmánok győzelmét a keresztények fölött.”
 
Majd így folytatta: „ A legkiválóbb példa erre az isztambuli Hagia Szophia, mely a 4. században épült, melyet ezer évvel később elfoglaltak és átkonvertáltak a muszlimok. De ezen túl több tízezer hasonló történt a középkorban.”
 
Egy név nélkül nyilatkozó római bibliakutató szerint: „...az, hogy Ézsaiásból idézve próbálják bizonyítani azt, hogy az imádság háza akár bármely vallású lehet, még jóindulattal is csak pocsék szövegmagyarázatnak titulálható, de ha őszinték akarunk lenni, ez inkább csak egy perverz gondolat.”
 
A Hetek egy korábbi lapszámában Ferenc pápa evangélizálással kapcsolatos bibliaellenes nézeteit vizsgáltuk. A teljes cikk az alábbi linken olvasható el.
 
 
Elmondaná véleményét, megosztaná a cikket? A Facebook oldalunkon megteheti: 
 
 
---
 
Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.
 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!