Az évszázad túlélői: 101 éves a legidősebb felgyógyult koronavírus-fertőzött
Az évszázad túlélői: 101 éves a legidősebb felgyógyult koronavírus-fertőzött

Forrás: Twitter

2020. 03. 28.
A vírushelyzet kapcsán riasztó híreket hallhattunk arról, mekkora veszélyt jelent a járvány az idős generációra. Körbejárták a világot olyan hírek is, miszerint egyes kórházakban megtagadják az intenzív-ellátást a 80 év felettiektől, mondván, ha valakikről, róluk már le lehet mondani. Az idős generáció válaszul bemutatta: van még bennük kurázsi.

A híradásokból csak „P.”-ként megismert 101 éves páciens éppen akkor látta meg a napvilágot Olaszországban, amikor a spanyolnátha tombolt, és országszerte százezrével szedte áldozatait. P. úr túlélte a második világháborút, megélt több gazdasági világválságot, és egy évszázadon belül a második világjárvány idején is talpon maradt. A pénteki napon már családja társaságában távozhatott Rimini város kórházából – a saját lábán.

Azonban nem ő az egyetlen száz év feletti gyógyult. Az idős olasz kínai „párja”, Dai úr ugyancsak 101 évesen távozott gyógyultan a Wuhani Optics Valley kórházból március elején. Dai úrnak személyes motivációja is volt a gyógyuláshoz: „gondoskodnom kell a feleségemről, aki otthon vár rám” – idézte az Il Messaggero.

Hu Hanying és 54 éves lánya egyszerre kapták el a koronavírus-fertőzést, szintén Kínában. A 98 éves hölgy és lánya a felgyógyulásban is összehangolt munkát végeztek – sokáig Hu Hanyingot tartották a legidősebb felgyógyult betegnek Kína-szerte.

Aki látta, meghatódott azon a Twitter-bejegyzésen, amit egy olasz férfi posztolt Modena tartomány első korona-gyógyultjáról: egy 95 éves nagymamáról. A fotón maszkos orvosok és ápolók veszik körbe a még lábadozó vidám nagyit, és a kezét szorongatva mosolyognak a kamerába. A Twitter-bejegyzést követően a világ több pontjáról érkeztek gratulációk az idős hölgynek.

A járvány európai gócpontjában, Lombardiában is van egy 83 éves gyógyult, aki rokonai szerint „szinte újjászületett”, miután szervezete leküzdötte a járványt. „Talán az segített apámon, hogy mindig rendszeresen sportolt. Mielőtt megbetegedett, kilométereket biciklizett” – mondta a fia. „Most meg úgy néz ki, mintha kicserélték volna. Talán az, hogy megnyerte ezt csatát, új energiákat szabadított fel benne” – mesélte a rokon a BresciaToday-nek.

Egy 86 éves lombardiai hölgy is szívós kitartásról tett tanúbizonyságot: heteken át harcolt az életben maradásért – természetesen az egészségügyi dolgozókkal együtt. Megérte, mert a végén ő bizonyult erősebbnek a láthatatlan ellenségnél.

Forrás: thelocal.it, ilmessaggero.it

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!