Angela Merkel második tesztje is negatív
Angela Merkel második tesztje is negatív

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 03. 26.
A német kancellár vasárnap vonult önkéntes karanténba, amikor kiderült személyi orvosáról, hogy koronavírus fertőzött. Merkel orvosa még pénteken tüdőgyulladás ellen oltotta be Németország vezetőjét.

Amikor az orvosról kiderült, hogy fertőzött egy tesztet is végrehajtottak a kancelláron, ami negatív lett. A hivatalos protokoll ilyenkor két hét karantént és 3 negatív tesztet ír elő ahhoz, hogy teljes mértékben kijelenthető legyen valakiről, hogy fertőzésmentes.

A tegnapi nap folyamán jelentette be Merkel szóvivője, Steffen Seibert, hogy a német kancellár második tesztje is negatív lett és hogy a harmadik tesztre jövőhét elején kerül sor. Hozzátette, hogy Merkel a feladatait otthonról látja el, ahogy hétfőn is egy telefonos konferencián vezette a Kabinetet.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!