„Mindenfelé döghalálok lesznek"
Szerepel-e a koronavírus a Bibliában?
„Mindenfelé döghalálok lesznek"

Wikipedia Commons

2020. 03. 14.
Egy amerikai keresztény elemző, Michael Synder írta az alábbi elmélkedést néhány napja, az End Of The American Dream elnevezésű portálon. A fordítást azért közöljük, mert nem csak keresztény hívőkben merül fel a kérdés, hogy a jelenleg zajló világjárvány vajon már a Jézus által megjövendölt csapások közé tartozhat-e?
A Biblia szerint „döghalálra” kell számítanunk az utolsó időkben. Erre Jézus kifejezetten figyelmeztetett, tehát ha valóban közeleg a visszatérése, akkor ez egyike azoknak a dolgoknak, amire figyelnünk kell. Persze azt nem tudjuk, hogy a COVID-19 egy lenne a „dögvészek” közül, amelyre Jézus utalt, de az elmúlt napok eseményei során aggasztónak tartom, ahogy sok keresztény megpróbálja bagatellizálni ennek a vírusnak a súlyosságát.
 
A bizonyított esetek száma, és a globális halálozási arány exponenciálisan emelkedik napról napra, és szakértők szerint a Föld lakosságának több mint a fele át fog esni ezen a víruson. Sajnos sok olyan hangot hallani, amely egyszerűen elintézi annyival, hogy nincs mitől tartani, annak ellenére, hogy egyáltalán nincs gyógymód.
 
Személy szerint úgy velem, hogy érdemes a szakértőkre hallgatni ilyen krízishelyzetben. Ezek a szakértők azt állítják, hogy akár milliók is meghalhatnak. Sőt, amint azt lejjebb lehet majd olvasni, a Fehér Ház belbiztonsággal foglalkozó orvosa szerint ez az egyik „legijesztőbb vírus”, amivel valaha dolga volt. Végülis, azok után, amit megtudtunk erről a vírustól, nem bölcs az, aki ezt a járványt nem veszi komolyan.
 
De vajon ez is csak egy járvány, ami jön és megy, vagy ez valóban a „dögvészek” egyike, amelyről figyelmeztettek bennünket 2000 évvel ezelőtt?
 
A Lukács 21-ben Jézus elmagyarázta a tanítványainak, hogy milyen feltételeknek kell adottnak lennie a visszatérése előtt. A 11. versben figyelmeztetett a „döghalálra”. A Károli fordítás szerint: „És minden felé nagy földindulások lesznek, és éhségek és döghalálok; és rettegtetések és nagy jelek lesznek az égből.”
 
Az egyértelmű, hogy egyre több a szeizmikus tevékenység, sáskák milliárdjai lepték el a földet Kelet-Afrikától Kínáig épp napjainkban. Ausztrália legrosszabb termése volt idén, mióta csak jegyzik. Tehát érdemes megjegyezni, hogy a terep elő van készítve a többi, Jézus által említett feltétel számára, miközben mi kezdjük elveszíteni a koronavírus feletti kontrollt.
 
Idő kell majd hozzá, hogy kiderüljön, hogy a COVID-19 valóban az említett „döghalálok” egyike-e, melyre Jézus utalt, de pillanatnyilag csak annyit tudunk, hogy nagyon komolyan kell venni. Ez a vírus emberről emberre terjed hihetetlenül könnyedén, és a halálozási aránya körülbelül 3-4-szerese a közönséges influenza vírusnak. Sőt, a COVID-19 halálozási aránya még a spanyolnátháét is túlszárnyalja. És ne felejtsük el, hogy a spanyolnátha 50-100 millió ember halálát okozta 1918 és 1920 között.
 
Emiatt nem is értem, miért akarná bárki lekicsinyíteni a járvány veszélyét. Akik ezt teszik, nagyban hozzájárulnak a vírus terjedéséhez. Példabeszédek 22:3: „Az eszes meglátja a bajt és elrejti magát; a bolondok pedig neki mennek és kárát vallják.” Te vajon az eszes ember vagy a Példabeszédekből?
 
Szomorú, hogy sokan nem hajlandók felfogni az események komolyságát, amellyel szemben állnak.
 
Dr Richard Hatchett szerint akár a Föld népességének 50-70 százaléka is elkaphatja a vírust. Egy a védőoltás kifejlesztésében élénjáró szakértő azt nyilatkozta, hogy ez eddig a legijesztőbb betegség, amivel valaha találkozott, és a „háború” a megfelelő kifejezés arra, amivel szemben állunk, melyben a népesség 50-70 százaléka is megfertőződhet.
 
Dr. Richard Hatchett, aki a Fehér Ház Nemzetbiztonsági hivatalában ült 2005-2006-ban, valamint a Pandémia Influenza Terv Nemzeti Stratégiáját kidolgozó fő szerző, jelenleg a Járványfelkészültség Innovációs Koalíció Szervezetének a vezetője a Brit Channel 4 számára nyilatkozta:
 
„Ez eddig a legijesztőbb járvány, amivel eddig találkoztam karrierem során, beleértve az Ebola, MERS és SARS vírusokat. És ez a fertőzés mértéke, valamint halálos mivolta miatt ijesztő, mely veszélyesebbnek tűnik mint az influenza.”
 
Számomra ez mindenképp kimeríti a globális “döghalál” fogalmát. Imádkozzunk, hogy nagyot tévedjen.
 
De miközben imádkozunk, fontos az is, hogy a javasolt elővigyázatosságot betartsuk. Egy NBC által közvetített sajtótájékoztatón Dr Anthony Fauci figyelmeztetett, hogy az idősek és egyéb megbetegedések elszenvedői számára fontos az azonnali életmódbeli változtatás. „Ha Ön idősebb személy egyéb panaszokkal, betegséggel, amennyiben megfertőződik, jelentősen megnövekszik a szövődmények veszélye. A mi felelősségünk, hogy a rászorulókat megvédjük.” - mondta.
„Amikor azt mondom ‘megvédjük’, úgy értem, hogy azonnal. Most. Nem szabad várni, amíg rosszabb lesz. Kerüljük a tömeget, hosszú utazásokat, és mindenekelőtt ne menjünk tengeri utazásra.” Szerintem ez egy jó javaslat mindannyiunk számára.
 
Ha van olyan családtagod vagy barátod, akik nem veszik ezt komolyan, meg kell velük értetned. Amerikai kórházak 96 millió koronavírusos megbetegedésre és közel fel millió halálesetre készülnek a kiszivárogtatott dokumentumok szerint.
 
A halálos betegség terjedése sokkal rosszabb lehet, mint azt a hivatalos források állítják. 480 ezer amerikai ember vírus általi halálát, és 4,8 millió ember kórházi ápolását jelezte előre az Amerikai Kórházak Egyesülete (AHA) februárban. Persze vannak szakértők, akik szerint a járvány ennél is rosszabb lesz, és ha ez megtörténik, még rosszabb is jöhet, számíthatunk a társadalom drámai mértékű lebomlására is.
 
Biblia-hívő keresztények Amerika-szerte évek óta azt prédikálják, hogy Jézus hamarosan visszajön. És éveken át szemtanúi voltunk, ahogy különböző próféciák részei beteljesedtek. Most egy globális „döghalál” tört ki, és a Lukács 21 egyértelműen figyelmeztet arra, hogy az utolsó napokban erre figyeljünk.
 
Ismétlem, idő kell hozza, hogy a COVID-19-ről bebizonyosodjon, hogy vajon erről a „döghalálról” van-e szó, de kétségkívül mindannyiunknak nagyon komolyan kell vennünk ezt a járványt.
 
Addig is bátran figyelhetünk Jézus ígéretére, amit közvetlenül a figyelmeztető szavai után mondott:
 
„Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelget a ti váltságtok.” Vagy ahogy a 121. zsoltár buzdít bennünket: „Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Az én segítségem az Úrtól van, aki teremtette az eget és földet. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ.”
 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!