hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Wellness, ami elvesz
Wellness, ami elvesz

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 04. 17.
Ha tudtam volna, amikor felkértek e cikk megírására, hogy addigra már hozzászólás-lavinává terebélyesedett a Schobert Norbi (a későbbiekben csak Norbi) megnyilatkozása nyomán kialakult médiavisszhang, akkor nem biztos, hogy elvállalom, de a dolog tényleg bosszantó, és a hév kötelez.

A zsírégetésről alkotott fogalmaim még a ’70-es években gyökereztek, amikor is a pesti bérházak gangjai vasárnaponta telítődtek a frissen sült rántott hús illatával, az elavult képzettársítást egy lendületes fellépésű fiatalember segített lecserélni a ma használatosra, Schobert Norbi (a későbbiekben csak Norbi).

Tevékenységének hasznosságát maximálisan elismerem, magam is igyekszem, amennyire tudok, egészségesen táplálkozni, és amennyire tudok, sportos életet élni. És valamennyire tudok, ha nem is update termékek sorakoznak fridzsiderünkben, és ha nem is az általa megadott edzéstervet követem. Az ösztönös üzleti zseni keze alatt holdinggá növekedett vállalatbirodalom mérete jelzi, hogy nem csak én értékelem a munkáját. Viszont az üzleti siker nem mindig jár együtt kellő gondolati mélységgel. Kompetenciazavar ide, tudatos marketingstratégia oda, de az anyaelhízás témája össznépi figyelmet irányított Schobertre (a későbbiekben csak Norbi). Szóval fogy a magyar, de milyen áron... Testkultuszba forduló világunk kajálja az „Az vagy, amit megeszel” vagy a „A stílus maga az ember” típusú übergagyi, hazug bemondásokat. Ha az anyagcsere későbbi fázisaira gondolunk, könnyen beláthatjuk, hogy nem azok vagyunk, amit megeszünk. Valamint nem minden ruhánk jellemzi személyiségünket, sőt lényegileg egyik sem. Az ember szellemi lény, akit a történelem meg­annyi tévelygése rántott le mostanra, ebbe az ideológiai Mariana-árokba. A mulandó külsőség igézete, talán még soha korábban nem uralta le ennyire az emberiséget. Nem mondom, hogy törekedjünk a csúnyaságra, de korunk szépségfasizmusa igazságtalan és embertelen. Csőlátásának fókuszában a test, ezen belül a szexuális vágy áll. Stílszerűen a szoláriumok kirakatából ismert felirat jut eszembe „csőcsere”. A csövet viszont nem egy másik csőre kéne lecserélni, hanem egy jóval tágabb perspektívára.

Anyaság nélkül egyikünk sem lenne, és ez bizony a test megváltozásával jár. Továbbra is azt gondolom, van érvényessége az elhízással kapcsolatos küzdelemnek, de nem mindegy, hogy milyen áron. Minden, ami egészségtelen, az ellen küzdenünk kell, mert a testünket ajándékba kaptuk a Teremtőtől.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!