Videó: annyi eső esett Dubajban 24 óra alatt, mint amennyi másfél év alatt szokott
Videó: annyi eső esett Dubajban 24 óra alatt, mint amennyi másfél év alatt szokott

Youtube/Daily Mail

2024. 04. 17.
Heves esőzések sújtották az Egyesült Arab Emírségeket, aminek következtében víz árasztotta a főbb autópályákat és a dubaji nemzetközi repülőtéren is komoly fennakadások voltak. A kormány az elmúlt 75 év legnagyobb esőzésének nevezte a mostanit.

A rendőrség közlése szerint olyan hatalmas volt az áradás, hogy egy 70 éves férfit is elsodort a víz az autójával együtt Ras Al-Khaimahban, aki – mint utóbb kiderült – életét vesztette.

Az esőzések még hétfő este kezdődtek, s kedd estére több mint 142 milliméternyi eső esett Dubajban. Ugyanez a mennyiség általában másfél év alatt szokott lehullani a sivatagos területen.

Az esőzésekről döbbenetes képsorok kerültek fel a közösségi médiába:


(Guardian / Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!