Új Guinness-rekord született: 21 méteres homokvárat építettek Dániában
Új Guinness-rekord született: 21 méteres homokvárat építettek Dániában

forrás: twitter/CNN

2021. 07. 07.
A 21,16 méter magasan álló homokvárat építettek Dániában, ezzel megdőlt a korábbi 2019-es 17,6 méteres Németországban felállított Guinness-rekord. A világ legnagyobb homokvárának fő motívumai a koronavírus és az azt megfékező oltás köré épültek.

A monstrum főépítésze a holland Wilfred Stijger volt, aki az eddig épült legmagasabb (21,16 méter magas) homokvár építéséről elmondta, 4,8 tonna homokra - melynek tizede agyagot tartalmaz - és harminc "homokszobrászra" volt hozzá szükség.

Az építés során fadeszkákkal vették körül a gigantikus várat, és ahogy fentről lefele díszítették, úgy szedték le sorban a léceket. A homokvár főmotívuma a koronavírus és az azt térdre kényszerítő oltás volt.

A különleges installációt eső és a hó sem fogja tönkre tenni, hiszen speciális ragasztóval konzerválták. 

(hetek/CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!