Továbbra is diszkriminálja az orosz és fehérorosz sportolókat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság
Továbbra is diszkriminálja az orosz és fehérorosz sportolókat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 08. 12.
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) továbbra sem javasolja az orosz és fehérorosz sportolók meghívását a versenyekre az Oroszország és Ukrajna között dúló háború miatt.

Thomas Bach, a szervezet német elnöke a Sport Bildnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az orosz és fehérorosz sportolók kitiltásáról szóló NOB-ajánlás a háború végéig érvényben marad.

Nincs itt az ideje hozzáállásunk megváltoztatásának. Továbbra sem
javasoljuk orosz vagy fehérorosz sportolók meghívását a versenyekre, ahogy himnuszuk, zászlajuk, nemzeti színeik használatát sem”

- mondta Bach.

A sportdiplomata ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti kormányok vagy a rendezvényszervezők ne korlátozzák a két ország azon sportolóit, akik a sportági világszövetségek engedélyével versenyezhetnek.

A szankciókra példa a wimbledoni teniszbajnokság, amelynek szervezői az Egyesült Királyság kormányának utasításait követve megtiltották Oroszország és Fehéroroszország játékosainak, hogy részt vegyenek az idei Grand Slam-tornán.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!