Téli csodavilág: több mint 15 centi hó borította be a Kékestetőt
Hétvégén országszerte havazhat
Téli csodavilág: több mint 15 centi hó borította be a Kékestetőt

Fotó: MTI/Komka Péter

2021. 12. 03.
Intenzív havazás kezdődött tegnap a Mátrában. Az ország csúcsán, Kékestetőn sűrűn hullott a hó. A kitartó havazásnak és a fagypont alatti hőmérsékletnek köszönhetően vastag hótakaró fedte be hazánk legmagasabb pontját - írja az Időkép. Ma reggelre 15 centire hízott a hótakaró.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Lassanként kelet felé távozik a csapadékzóna, a kora reggeli órákban még keleten fordult elő több helyen kisebb eső, északkeleten havas eső is.

A várakozásoknak megfelelően az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havazásba váltott az eső, a legtöbb hó Kékestetőn esett, ahol 15 centire hízott a hótakaró.

Hétvégén országszerte havazhat

Szombatra virradó éjjel helyenként ködre kell számítani, de a ködfoltok napközben megszűnnek. Az ország nagy részén néhány órára kisüthet a nap. Estétől észak, északnyugat felől egyre több helyen valószínű eső, néhol esetleg ónos eső, főként a Dunántúl északkeleti részétől Szabolcsig havas eső, havazás is.

A Kisalföldön élénk, időnként erős lesz a légmozgás. Hajnalban országszerte fagy lesz: általában mínusz 8 és mínusz 2 fok közötti értékek várhatók, de a fagyzugokban helyenként mínusz 10 fok alá is lehűlhet a levegő. A délutáni órákban 0 és plusz 5 fok közötti értékek lesznek.

Vasárnap ismét jellemzően erősen felhős, illetve borult lesz az ég.

Sokfelé számítani lehet csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon havas eső, havazás lesz a jellemző. Délutántól a Dunántúl nagy részén is havazás váltja az esőt.

A minimumok általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakulnak, de a fagyzugos északkeleti tájakon akár mínusz 8 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban plusz 1 és 7 fok közé melegszik fel a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(hetek/Időkép/MTI)

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!