Szintet léptek: hivatalosan is három apja van egy amerikai testvérpárnak
A poliámor homoszexuális kapcsolatot anyakönyvileg is elismerték
Szintet léptek: hivatalosan is három apja van egy amerikai testvérpárnak

Forrás: Huffington Post képernyőfotó

2021. 02. 18.
Kaliforniának sikerült jogi precedenst teremtenie arra, hogy egy gyermeknek ne csak két, hanem már három apukája is lehessen. A homoszexuális kapcsolatban élő három férfi gyermekei embrió-adományok és bérányák segítségével jöttek a világra. Anyakönyvileg ők az elsők, akiknek hivatalosan is három apjuk van. 

A történelmi bírósági ítélet még 2017-ben született,  a háromapás család híre most azért került be a köztudatba, mert a három férfi jogi küzdelmeinek a történetéről a héten megjelent egy könyv. Ian Jenkins és Alan Mayfield már 17 éve élnek párkapcsolatban, Jeremy Allen Hodges 8 éve csatlakozott hozzájuk. 

A homoszexuális pár eredetileg örökbefogadó szülőként szerepelt az első gyermek anyakönyvi kivonatán, ám a harmadik fél csatlakozásával egy "feszült" bírósági eljárás vette kezdetét, amelynek végén a bíró némi huzavona után törvényes szülői jogot biztosított mindhármuk számára nemcsak az első, hanem a második születendő gyermek esetében is.

(Mandiner, Huff Post)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!