Óriási tűz tombolt egy szentendrei áruházban tegnap éjjel
A lángok, melyeket éjfélre sikerült elfojtani, a környező üzleteket és egy benzinkutat is veszélyeztették
Óriási tűz tombolt egy szentendrei áruházban tegnap éjjel

MTI/Lakatos Péter

2021. 04. 08.
Tűz ütött ki a szentendrei Spar raktárában szerdán este 8 óra körül. A tűzoltóknak este tízre sikerült megfékezni, de csak éjfélre teljesen elfojtani a keletkezett tüzet, amely már veszélyeztette a környező üzleteket és egy benzinkutat. 

A tűz a 2000 négyzetméteres épület áruátvételi raktárában keletkezett, majd továbbterjedt az áruház belső terére és a tetőszerkezetére egyaránt, amely megsemmisült.

A lángok fellobbanásakor az épületet 17 ember elhagyta.

A helyszínen elhúzódó utómunkálatokra kell számítani, a rajok átvizsgálják az épületet, és a még izzó részeket is eloltják.

MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter

 A katasztrófavédelem honlapjának szerda éjjeli tájékoztatása szerint az oltásban részt vettek a szentendrei, a fővárosi és a gödöllői hivatásos, továbbá a szentendrei, a leányfalui, a pilisborosjenői, a pilisszentiváni és a rózsadombi önkéntes tűzoltók.

Összesen 24 egység, 71 tűzoltója oltotta a lángokat: 16 járművel, 46 hivatásos tűzoltó, 8 járművel pedig 25 önkéntes tűzoltó. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelem két mobil laborja is.

A lakosságra ártalmas mennyiségű veszélyes anyag nem került a levegőbe

- fűzte hozzá a helyettes szóvivő.

Spar: több 100 millió forintos kárt okozott a tűz

Több 100 millió forintos kárt okozott a Spar Magyarországnak a szentendrei áruházuk raktárában szerdán este keletkezett tűz - közölte Maczelka Márk kommunikációs vezető az MTI kérdésére csütörtökön.

A tűz oka egyelőre ismeretlen.

A Spar tájékoztatása szerint két munkatársukat az eset miatt elővigyázatosságból szerdán este kórházba szállították, de azóta már kiengedték őket.

A szentendrei áruházban 37-en dolgoznak, a Spar csütörtökön mindenkinek ajánlott munkát.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!