„Ő az én hősöm” – 5 éves kisfiúnak köszönheti egy család, hogy nem égtek benn a lakásban
„Ő az én hősöm” – 5 éves kisfiúnak köszönheti egy család, hogy nem égtek benn a lakásban

Youtube/FOX 2 Detroit

2024. 04. 15.
Egy 5 éves michigani kisfiút hősként ünnepelnek, amiért bátran helytállva „riasztotta” édesanyját az otthonukban kialakult lakástűz miatt, és ezzel segített megmenteni testvérei életét.

Juwan Perry, Jr. múlt pénteken hajnali 4:40 körül arra ébredt, hogy füst van a lakásban. A fiú azonnal kiabálni kezdett az édesanyjának, amivel az édesanya szerint fia az egész családot megmentette egy szörnyű tragédiától.

„Ha Juwan nem lett volna, valószínűleg mindannyian halottak lennénk”

- mondta a WXYZ-TV-nek az anyuka, Britteny Lee, aki könnyek között mesélte el a történteket. „Ha ő nem lett volna, nem lennénk itt. Ő az én hősöm.” Miután a kisfiú kiabált, „azonnal felugrottam és elrohantam. Mire odaértem a szobájukhoz, már minden lángokban állt” – emlékezett vissza Lee, aki ezután azonnal elkezdte összeszedni mind a hét gyermekét, hogy kijuttassa őket az otthonukból és biztonságba helyezze őket.

A családi otthon teljesen elpusztult, de a családból mindenki épségben és sértetlenül jutott ki onnan. „Mindent elvesztettünk” - mondta Lee, aki a hatalmas veszteség ellenére is hálás azért, hogy családja túlélte a lakástüzet. „Hála Istennek, hogy mindannyian épségben kijutottunk, és senkinek sem esett baja” - mondta. Az általa indított GoFundMe akción keresztül egyébként eddig több mint 11 000 dollárt gyűjtött össze a 45 000 dolláros célösszegből, így nem maradtak segítség nélkül a bajban.

Ami Juwant illeti, a WXYZ-TV-nek elmondta, hogy a családtagjai iránti szeretet segített neki abban, hogy legyőzze a pánikot és a félelmet. „Mert mindenkit szeretek” - mondta.

Skip McAdams, Warren tűzoltóparancsnoka a Detroit Free Pressnek azt mondta, hogy a fiú igazán bátran cselekedett, és egy 5 éves gyerekből sokan nem néznének ki ilyesmit. „Tragédia lett volna ebből, ha mindenki alszik” - mondta McAdams.

(Faith Wire / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!