Most először nyíltan homoszexuális főszereplővel érkezik az új Disney-film: az LMBTQ-lobbi szerint ez így még nem elég
Azt sérelmezik, hogy a fiatal nézők nem biztos, hogy fogják érteni az utalgatást
Most először nyíltan homoszexuális főszereplővel érkezik az új Disney-film: az LMBTQ-lobbi szerint ez így még nem elég

Forrás: Youtube/Forum Hungary

2021. 07. 29.
A napokban jelenik meg a hazai mozikban is a Dzsungeltúra című családi vígjáték Dwayne Johnson főszereplésével. A filmben most először a Disney egy nyíltan homoszexuális kiemelt főkaraktert is szerepeltet, ám a hollywoodi filmeket folyton felülvizsgáló LMBTQ-lobbiszervezet szerint nem egyértelmű az utalás, a fiatalabb nézők nem fogják mind érteni, hogy homoszexualitásról van szó. 

A GLAAD nevezetű LMBTQ-lobbiszervezet évtizedek óta zajló hadjáratáról a Hetek korábbi lapszámában írtunk részletesen.

Habár a hollywoodi filmeknél ma már szinte alapkövetelménynek mondható, hogy legyen bennük homoszexuális karakter, a Disney nagy játékfilmjében most először fordul elő, hogy nyíltan homoszexuális szereplőt írjanak a történetbe. 

Három felbontott jegyesség és homoszexualitás

A Dzsungeltúra című családi filmben egy MacGregor Houghton nevű szereplő beszél arról Frank kapitánynak, hogy

már három nővel felbontotta a jegyességét, mert "máshol találta meg a boldogságot."

A karakter a nővérét, a tudós Lilyt kíséri el a kalandos útra, miután az kiállt mellette az első világháborús Angliában, ahol rengeteg támadás érte azért a szakmájában, hogy ő homoszexuális. 

A fiatal nézők nem biztos, hogy értik - sérelmezi a GLAAD

Az amerikai szórakoztatóipart és médiát felügyelő, monitorozó és alapjaiban felforgató LMBTQ-lobbiszervezet, a GLAAD azt sérelmezte, hogy sajnos ez az utalás így még kevés, mert nem biztos, hogy például a fiataloknak leesik ez az utalgatás. "A célozgatás fölött könnyű elsiklani, illetve lehetnek olyan nézők, akik túl fiatalok ahhoz, hogy megértsék a hivatkozást" - írják. 

A GLAAD arra szólította fel a Disney-t, hogy még sokszínűbb történetszálakat vigyen a filmjeiben, például a most készülő szuperhősfilmekbe. A szervezet összesítése szerint az elmúlt évben

a nagyobb filmstudiók kiemelt alkotásaiban "csak" 20 LGBTQ-karakter kapott szerepet, és ezek 30 százaléka kevesebb mint egy percig volt képernyőn a filmekben. 

Az evangéliumi keresztény 1MM (One Million Moms - Egymillió Anyuka) szervezet tiltakozását fejezte ki, hogy a Disney a kisgyermekeknek készült műsoraiban is egyre intenzívebben tolja az LGBT-agendát. 

(Yahoo News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!