Már csak egy hónap, és Izrael megnyitja kapuit az oltott turisták előtt
Május 23-ától engedik be a csoportokat
Már csak egy hónap, és Izrael megnyitja kapuit az oltott turisták előtt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 13.
Május 23-ától ismét beutazhatnak Izraelbe a szervezett turistacsoportok, miután az ország megnyitja kapuit azok előtt is, akik nem állampolgárai - jelentette be Orit Farkash-Hacohen turisztikai és Yuli Edelstein egészségügyi miniszter.

Olyan csoportok léphetnek majd be az országba, akik már megkapták a koronavírus elleni vakcinát. Azért nyitnak először feléjük, mert egyszerűbb ellenőrizni őket. 

A turistáknak az Izraelbe tartó gépre való felszállás előtt kell majd Covid-19 tesztet csinálniuk, majd érkezés után a Ben Gurion reptéren PCR és szerológiai teszten is át kell esniük, hogy kimutassák, vannak-e antitestek a szervezetükben.

Izrael
Illusztráció    Forrás: Shutterstock/Puzzlepix, 

A kormány emellett folytatja a tárgyalást az országokkal kölcsönösen elfogadott vakcina-igazolások használatba helyezéséről, annak érdekében, hogy ezzel kiváltság a szerológiai teszteket.

Az, hogy az egyedül utazó turisták mikortól léphetnek majd az országba, egyelőre nem tudni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Izraelben kialakulhatott a közösségi immunitás a koronavírussal szemben a Weizmann Intézet szakértői szerint. A zsidó államban januárban tetőzött a járvány harmadik hulláma, amelyben több mint 95 százalékban a brit változatot azonosították.

Közel 5 millió izraelit már kétszer beoltottak, a pészahi és húsvéti családi és közösségi összejövetelek sem okozták az új fertőzések számának emelkedését, és ezért az egészségügyi minisztérium illetékesei a korlátozások további enyhítését tervezik, többek közt a szabad téri maszkviselés elhagyását.

(Times of Israel/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!