Luxemburg Európában elsőként legalizálta a marihuána termesztést
A kormány így tartaná távol az illegális piactól a felhasználókat
Luxemburg Európában elsőként legalizálta a marihuána termesztést

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 10. 22.
A luxemburgi felnőttek ezentúl büntetlenül termeszthetnek maximum négy kannabisz növényt otthonaikban és kertjeikben. A lépéssel Luxemburg lett az első európai ország, ahol nemcsak a drog fogyasztását, de a termelését is legalizálták.

A lépéssel alapvető változásokat kíván hozni a kormány hozott a rekreációs célú marihuánahasználattal és -termesztéssel kapcsolatos politikájában, tekintettel arra, hogy a tilalom kudarcot vallott a droghasználat visszaszorítása terén.

A jogszabály értelmében a 18 év felettiek háztartásonként legfeljebb négy kannabisznövényt termeszthetnek legálisan, szigorúan személyes használatra.

A vetőmagokkal való kereskedés a tetrahidrokannabinol (THC), a fő pszichoaktív összetevő mennyiségére vagy szintjére vonatkozó korlátozás nélkül is megengedett lesz ezentúl.

A vetőmagok hazai kereskedelmi célú termelésének engedélyezése is tervben van, de mind a nemzeti termelési láncra, mind az államilag szabályozott forgalmazásra vonatkozó terveket késleltette a világjárvány.

A kormány fenntartja a kannabisztermékek nyilvános helyen történő fogyasztásának törvényi tilalmát, és továbbra is tilos  a magvaktól eltérő kannabisztermékek kereskedelme.

(Guardian/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!