Karikó Katalin elhagyja a Biontech-et
A világhírű biokémikus szeptember végén távozik alelnöki pozíciójából
Karikó Katalin elhagyja a Biontech-et

Forrás: Youtube/Index

2022. 08. 18.
A nemzetközileg és hazai szinten is elismert kutató kulcsfontosságú szerepet játszott a covid elleni mRNS-védőoltások kifejlesztésében.

Karikó Katalin kollégáival hatalmas áttörést ért el a sejtszintű gyógyítás területén, most azonban szeretne többet foglalkozni a tudománnyal. 

A Nők lapjának adott interjújában a biokémikus azt is elmondta, hogy nem örül az ismertségnek, és jobban szeretne a tudománnyal foglalkozni, valamint a kutatási eredmények olvasásában elmélyülni.

A tudós szerint a kutatómunka olyan, hogy az ember mindig agyal valamin és alig várja, hogy reggel bemehessen a laborba kipróbálni az elméletét.

„Ötvennyolc éves koromig a saját kezemmel végeztem minden kísérletet.”

- emlékezett vissza az interjúban.

A biokémikus arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy hol folytatja a pályáját.

Karikó Katalin több, mint 70 kitüntetést kapott már tudományos munkásságáért, köztük olyanokat, mint a Bolyai-díj és a Lasker-díj, de magáénak tudhatja a Francia Tudományos Akadémia legnagyobb elismerését is. 
A Time magazin 2021-ben az “Év Hősévé” választotta három másik kutatóval együtt, és még egy budapesti ötemeletes házra is felfestették Karikó arcát azzal a mondattal, hogy „A jövőt a magyarok építik”.

Utóbbiról a tudós úgy nyilatkozott, hogy

„remélem jó hatással van a fiatalokra és inspirálja őket a szorgalmas tanulásra és a kitartásra”.


(Forbes / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!