Ha te nem harcolsz a gyermekeidért, más nem fogja megtenni helyetted
Dr. James Dobson a következő generációt ért támadásokról és a szülők felelősségéről
Ha te nem harcolsz a gyermekeidért, más nem fogja megtenni helyetted

Forrás: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 08. 31.
Dr. James Dobson az egyik legkiemelkedőbb keresztény apologéta, tanító, elismert pszichológus és családvédő szakember. Korábban drámai hangvételű nyílt levelet írt az amerikai választás tétéjéről, most a következő generációért vívott harc fontosságáról írt a CBN Newsnak.

James Dobson írásának magyar fordítása:

„A következő generációért vívott harc a jövőnkért vívott harc egyben.

Vlagyimir Lenin, a szovjet kommunizmus atyja, aki milliók haláláért volt felelős, egyszer azt mondta: <Adjatok nekem egy generációnyi fiatalt, és megváltoztatom a világot.> Igaza volt: az a generáció, amelyet ő képzett ki, valóban megváltoztatta a világot. És mik voltak ezek a változások? David Satter (újságíró – szerk.) így fogalmazott a Wall Street Journalnak írt szerkesztői cikkében: <A kommunizmus 100 éve és 100 millió halott. A bolsevik járvány, ami Oroszországban robbant ki, az emberi történelem legnagyobb katasztrófája volt.>

Ma azok, akik át akarják alakítani az Egyesült Államokat, szintén Lenin példáját követik, és eltökéltek abban, hogy a következő generáció feletti kontrollt megszerezzék. De ezt nem hagyhatjuk!

A mi fiaink és lányaink váltak ennek a kiképzésnek a célpontjaivá. Egészen kicsi gyermekeket, akik még olvasni is alig tudnak, etetnek meg erőszakkal a szexről és nemiségről szóló hazugságokkal. Bőven tudnék konkrét példákat hozni, de két problémára hívnám fel most kiemelten a figyelmet, ami ijesztő mértékben tapasztalható az iskolákban, könyvtárakban, de még a nappalikban is országszerte. Fiatal gyermekeket szolgáltatnak ki az úgynevezett <Drag Queen Story Hour>-nak a helyi könyvtárakban. Az iskolákban és a médiában pedig arra tanítják a kislányokat, hogy legyenek szexuálisan agresszívak, miközben a kisfiúknak azt üzenik, a férfiasság ártalmas.

 

A legtöbb esetben ezek a mindenre nyitott gyermekek túl fiatalok még ahhoz, hogy felismerjék, hogyan manipulálják, és hogyan kényszerítik őket az egyértelmű szexuális propaganda benyelésére.

A baloldalt pedig egészen nyilvánvalóan hidegen hagyja, hogy ezek az üzenetek szülők millióinak a meggyőződésével mennek szembe. Megdöbbenve látom, hogy a nemzetünk egyre jobban távolodik el spirituális gyökereitől és képzi ki a fiataljainkat egy olyan veszélyes ideológiára, ami nem csak a ma fiatal generációt, hanem a következőket is mind elpusztíthatja.

És ti, anyák és apák, ti vagytok a gyermekeitek védelmezői. Az állami iskolákra ne számítsatok a tekintetben, hogy majd erkölcsi értékekre tanítják a fiaitokat és lányaitokat. Ahogyan a média sem ezt teszi. De még az egyház sem viselheti ezt a súlyos felelősséget, a vasárnapi és szerdai alkalmakat, amiket a gyülekezetekben töltötök, nem tudják ellensúlyozni önmagában azt a napi mérgező üzenetmennyiséget, amit a gyermekeitek kapnak.

De ti, szülőként, képesek vagytok arra, hogy megfelelő odafigyeléssel és vezetéssel, kiépítsétek a gyermekeitekben azt a morális és spirituális alapot, ami képessé teszi őket arra, hogy kiálljanak ezzel a szekuláris kultúrával szemben.

Nagyon sok igeszakasz üzeni ugyanezt, de talán a 87. Zsoltár fejezi ki legpontosabban azt, hogy Isten mit vár a szülőktől a saját gyermekeik tanítását illetően. Ezek a versek nem csak Izrael gyermekeire vonatkoznak, hanem rád és rám is ugyanúgy. Ez a mi küldetésünk.

< Megnyitom az én számat példabeszédre; rejtett dolgokat szólok a régi időből. Amiket hallottunk és tudunk; és amiket atyáink beszéltek nékünk, Nem titkoljuk el azokat az ő fiaiktól; a jövő nemzedéknek is elbeszéljük az Úr dicséretét, hatalmát és csodáit, amelyeket cselekedett. Mert bizonyságot állított Jákóbban, és törvényt rendelt Izráelben; amelyek felől megparancsolta atyáinknak, hogy megtanítsák azokra fiaikat; Hogy megtudja azokat a jövő nemzedék, a fiak, akik születnek; és felkeljenek és hirdessék azokat fiaiknak; Hogy Istenbe vessék reménységüket és el ne felejtkezzenek Isten dolgairól, hanem az ő parancsolatait megtartsák.> (78. Zsoltár. 2-7)

Ez a rész a hit emberei számára ad <rendelkezéseket>. Kifejezetten a szülőket célozza vele, és mindannyiunk számára világos az üzenet. Az egész Szentírásban nincs talán ennyire összefüggő, hangsúlyos szakasz, ami a gyermekek nevelésének felelősségére vonatkozik. A feladatunk egyetlen versben összefoglalva Pál apostol Efézusiakhoz írt levelében olvasható. Ez egyszerűen így szól: Neveljétek azokat (fiúkat és lányokat) az Úr tanítása és intése szerint.

Mi felelünk a gyermekeink erkölcsi és szellemi fejlődéséért. Ez kemény munkát és következetességet igényel, de semmi sem fontosabb ennél.

A gyakorlatban ezt azzal is el tudjuk kezdeni, ha olyan jelölteket támogatunk a választáson, akik védelmezik a szülői jogainkat, ellenállnak annak a progresszív agendának, ami felszámolná az Istentől kapott szerepünket. Gondosan szánjunk időt arra, hogy felmérjük, melyek ezek a pártok és jelöltek, és e szerint szavazzunk. A következő generáció sorsa múlik ezen.”

(CBN News)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!