Bármelyik pillanatban állami tulajdonba kerülhet a Liszt Ferenc reptér
"AZ A HELYES, HOGYHA AZ EGYETLEN IGAZÁN KOMOLY NAGY NEMZETKÖZI REPTERÜNK MAGYAR KÉZBEN VAN" - jelentette ki a miniszterelnök
Bármelyik pillanatban állami tulajdonba kerülhet a Liszt Ferenc reptér

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 10. 19.
A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának hétfőn a szerbiai Ludason.

A kormányfő közölte:

az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van,

ezért helyes is visszavásárolni, és a gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt meg is tudjuk tenni. A vásárlás bármelyik pillanatban lezárulhat – tette hozzá. Úgy vélte, ha állami kézbe kerül a repülőtér, olyan fejlesztések történhetnek majd, amelyek két-három osztállyal felértékelik a repülőteret és így egész Budapestet is.

A magyar kormány vezette konzorcium 1500 milliárd forintot ajánlott a Budapest Airportért. Ez egy újabb ajánlat, miután korábban egyet visszautasítottak a reptér tulajdonosai, mert alacsonynak találták az árat.

A repteret jelenleg az AviAlliance nevű német cég irányítja, és ők a többségi tulajdonosok is.

(MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!