Afganisztáni abszurd: vizibiciklin érkező gránátvetős tálib katonák - felvétel
Afganisztáni abszurd: vizibiciklin érkező gránátvetős tálib katonák - felvétel

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 09. 20.
Rendkívül bizarr felvételek láttak napvilágot az iszlamista tálibokról a napokban: gránátvetőkkel és gépfegyverekkel vizibicikliztek, miközben nőket elnyomó intézkedéseik miatt országszerte folynak a tömegtüntetések.

A képeken jól látszik, ahogy a milicisták állig felfegyverkezve, hattyúalakú vízi járműveken szelik a Band-e Amir Nemzeti Park mélykék tavait Afganisztánban, melyek egykor virágzó turistacélpontok voltak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem ezek az első furcsa felvételek, amik az elmúlt hetekben a tálibokról megjelentek a közösségi médiában, melyen az iszlamisták egy vidámparkot szálltak meg, és önfeledt körhintázásba, dodzsemezésbe kezdett.

Mindeközben a tálib kormány nőket és lányokat érő elnyomó intézkedései eljárásai számos tüntetéshez vezettek. A kabuli női alkalmazottakat otthonmaradásra utasították, kivéve azokat, akik férfiakkal nem lecserélhetőek, a lányokat pedig eltiltották a középiskolai tanulmányoktól. 

Sok afgán nő az utcákra vonult, és számos fiú bojkottálja az iskolai tanórákon való részvételt a velük való szolidaritásból, mondván ”nem megyünk iskolába nővéreink nélkül”.

Az általános iskolákat és a magánegyetemeket nem zárják el a nőktől, de külön tantermekben, szigorúan iszlámnak megfelelő öltözetben folytathatják csak tanulmányaikat.

(Daily Mail/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!