Hetek Univerzum
Elvis spirituális oldala
Visszacsúszott keresztény vagy egy képmutató jampi?

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

Elvis spirituális oldala
Visszacsúszott keresztény vagy egy képmutató jampi?
2007. 09. 05.
Elvis a mennyben van? – teszik fel leggyakrabban a kérdést Elvis Presley féltestvérének, Rick Stanley-nek, aki egykori drogfüggő, ma baptista pásztor és kábítószer-ellenes kampányokat vezet. Ki volt valójában a rock'n roll koronázatlan királya: egy visszacsúszott keresztény vagy egy képmutató jampi? Elvis ellentmondásos életútját végigkísérte az istenkeresés, illetve a függőségeivel való küzdelem. (2007. 08. 31.)

Amikor Elvis Presley-re emlékezünk, zenéje mellett gyakran csak a vadabbik oldala jut eszünkbe: televíziós szereplései, botrányai, kábítószerezése, zűrös szerelmi kalandjai és elvonókúrái. Pedig a rock'n roll nagy sztárjának volt egy másik, kevésbé ismert arca is. Elvis spirituális ember volt, akinek a hite központi szerepet játszott az életében.

Minden bizonnyal küzdenie kellett volna azért, hogy cselekedeteivel hitelt tegyen meggyőződése mellett, mindezek ellenére hitét nem titkolta el egyetlen barátja elől sem.

Elvis egy felszínesen vallásos családban nőtt fel, szüleivel az Isten Gyülekezete nevű pünkösdi keresztény egyházat látogatták. Bár középiskolás korában felhagyott a gyülekezetbe járással, szívesen vett részt éjszakába nyúló gospelkoncerteken. Olyan híres gospelzenekarokkal barátkozott össze, mint a Blackwood Brothers és a Statesmen, és befutott sztárként is szívesen látogatta a déli kórusok előadásait.

Elvis Presley illusztris karrierje során 105 falrengető dallal vezette a slágerlistákat, a hőn áhított Grammy-díjat azonban mégis egy gospeldallal, a How Great Thou Art című slágerrel nyerte el. Az egyházi zene iránti vonzalma azonban nem biztosíték arra, hogy őszinte keresztény lett volna.

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!