hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Állami mészárszék
Ipari méretű szervkereskedelem Kínában

2019. 08. 22.
Évente több tízezer embert, elsősorban üldözött személyeket, köztük keresztényeket gyilkolnak meg Kínában azért, hogy szerveiket értékesítsék – derül ki tényfeltáró kutatásokból. Gazdasági okokból alig van ország, amely elhatárolódik a brutális gyakorlattól – egyelőre Magyarország sincs közöttük.

„Miután elhangoztak a lövések, bemehettünk a területre. Egy testre mutattak, hogy az lesz az enyém. Harmin­cas éveiben járó férfi volt. A mellkasa jobb oldalán lőtték meg, gondolom azért, hogy ne haljon meg azonnal. Erősen vérzett, amikor felvágtam, úgyhogy élt még, de már nem volt ereje ellenállni. Miután kivettem a máját és a két veséjét, a főnökeim azt mondták, most elmehetek. Hozzátették: ma semmi sem történt” – az idézet nem egy orvosi thrillerből származik, hanem egy ujgur nemzetiségű sebészorvostól, aki a kínai Ürümcsi település kórházában dolgozott a kilencvenes évek közepén. 1995-ben azzal kereste meg két felettese, hogy lenne-e kedve valami „vad” dolgot csinálni másnap, amikor ugyan be volt osztva, de nem volt műtétje előjegyezve. Igent mondott. Másnap autókkal egy hegyvidéki területre utaztak, ahol halálraítélteket végeztek ki. Ott derült ki, hogy a feladata az egyik kivégzett személy szerveinek eltávolítása lesz. A meglőtt férfi egyébként érdekes módon – a többiekkel ellentétben – nem rabruhában volt, hanem civilben.

Atom után szervkereskedelem

Enver Tohti ma már Londonban él száműzetésben, és számos fórumon beszélt a kínai szervkereskedelmi iparról, részben saját tapasztalatai, részben a rendelkezésre álló információk alapján. A muszlimként nevelkedett, de később keresztény hitre tért orvos júliusban a Bálványosi Szabadegyetemen is vendég­előadó volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!