hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Állítsátok meg a kiégést!
Kezelhető-e korunk tipikus betegsége?

2016. 04. 14.
Napi 10-12 órát dolgozik, és még otthon sem tud lenyugodni? Annyira belefáradt már a munkahelyi konfliktusokba és nehézségekbe, hogy már semmi nem tudja motiválni? Könnyen lehet, hogy a kiégés a problémája. Pozsgai Anita közgazdászt és business coach-ot, a Hurrysicknesshelp (Állítsátok meg a kiégést) című blog szerzőjét kérdeztük a témával kapcsolatban.

Tulajdonképpen mit nevezünk kiégésnek?

– A legegyszerűbben talán úgy lehetne leírni a kiégést, mint egy olyan tartós érzelmi, mentális és fizikai kimerültséget, amelyet az emberek a szokásos módon már nem tudnak megszüntetni. Negatív hatásai az élet minden területére kihathatnak, az ember testi, lelki állapotára és szociális kapcsolataira is. Gyakran hosszú időn át, lassan, fokozatosan alakul ki, a kezdeti fázisban az érintett számára akár észrevétlenül. Vannak bizonyos szakmák, amelyek különösen veszélyeztetettek, mint például az egészségügyben dolgozók, pedagógusok, szociális gondozók. Ma már viszont a vállalati közegben vagy akár az otthon végzett munka során is nagyon sokan belesodródhatnak a kiégésbe.

Vannak korai jelei a kiégésnek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!