hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elbocsátottak?
Állj fel, és kezdj új életet!

2013. 11. 21.
Elbocsátottak, leépítettek, kirúgtak, átszerveztek. Miközben sajnos egyre növekszik hazánkban az utcára kerülők és a munkát ke­resők száma, kevés aktuálisabb könyvet forgathat kezében az olvasó. Herczku Mónika karrier-tanácsadó Elbocsátottak? Állj fel, és kezdj új életet! című, gazdag példaanyaggal illusztrált könyve praktikus tanácsokkal próbál segíteni abban, mi mindent kell tennünk a mielőbbi talpra állás és egy megfelelő munkahely meg­találása érdekében.

Az első fejezetek a lelki okokat és következményeket tárják fel, és azt, hogy miként éljük túl az első időszakot. Többek között megtudhatjuk: miért okoz akkora stresszt, ha meg kell válnunk munkahelyünktől? Egyáltalán miért fontos számunkra egy munkahely, vagy miért félünk annyira az elvesztésétől?

A szerző azt javasolja: érdemes szépen távozni a munkahelyünkről. Két lehetséges forgatókönyvet vázol fel arra, hogyan történhet az elbocsátás. Ezt követően elemzi, hogy milyen folyamatok mennek végbe valakiben a távozás után, és „gyásznak” nevezi azt az érzést, amely visszahúz minket a céghez. Ennek a feldolgozására is több eszközt, módot ajánl, természetesen példákkal alátámasztva.

Majd szó esik arról is, hogy valójában miért félünk a munkanélküliségtől. A munkahelyünk ugyanis meghatározza a társadalmi szerepünket, identitásunkat. Másik fontos tényező a jövedelem: a könyv gyakorlati tanácsokkal segít abban, hogyan húzhatjuk össze a nadrágszíjat, hol lehet lefaragni a családi költségvetésből az átmeneti időszakban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!