Világelsőként működtet majd 24 órás olimpiai csatornát a CMG (x)
Világelsőként működtet majd 24 órás olimpiai csatornát a CMG (x)

Shen Haixiong és Thomas Bach üdvözlik egymást (Fotó forrása: China Media Group)

„Az olimpiai televíziócsatorna működtetésének fő célja, hogy jól szolgáljuk majd a közelgő pekingi téli olimpiát és paralimpiát, átfogóan meséljük el a két olimpia kínai történetét, ugyanakkor tökéletes légkört teremtsünk a téli olimpiai játékoknak” – közölte Shen Haixiong, a China Media Group elnöke, egyben főszerkesztője október 11-én Pekingben a CMG olimpiai televíziócsatorna működtetéséről szóló tanácsülésen.

Ez egy PR cikk.

Ez lesz a világ első műholdas közvetítésű 24 órás 4K sportcsatornája, mondta a kínai médiaóriás elnöke. 

Shen Haixiong a NOB illetékes képviselőivel, sportszakértőkkel és a különböző kínai sportolókkal is egyeztetett az olimpiai televíziócsatorna előkészületeiről.

Működtetése hozzájárul majd a jeges és havas sportok Kínában történő népszerűsítéséhez is, továbbá egy csodálatos téli olimpiai közvetítéssel is szórakoztatja majd a nézőket a világ minden táján, fogalmazott Shen. 

Mint a NOB hosszútávon együttműködő partnere, egyben Kína legismertebb sportesemény-közvetítő platformja, a CMG nagy energiát szánt a televíziócsatorna előkészületeinek. Ezzel kapcsolatban Shen Haixiong arról tájékoztatott, hogy vállalata fejlett közvetítési technikát és multimédiás innovatív módszereket felhasználva kész az olimpiai játékok közvetítésére. 

Jelentések szerint a tokiói olimpia idején a CMG-hez tartozó CCTV-1, 2, 5, 5+, News-, 4K TV-csatornákon, és a különböző online platformokon keresztül közvetítették az olimpiai sporteseményeket. Emellett a pekingi téli olimpia idején a CMG az „5G+4K/8K+AI” stratégia keretében a multimédiás lehetőségek előnyeit felhasználva egy teljesen új élményt nyújt majd a tévénézőknek. 

A HD 8K digitális közvetítési technológiát alkalmaznak majd pár hónap múlva a 2022-es pekingi téli olimpia idején, ennek köszönhetően a tévénézőknek az eddiginél jobb minőségű közvetítésben lehet majd részük, vagyis sokkal élvezhetőbbek lesznek az olimpiai sportesemények. 

Az olimpiai sportcsatorna egy CMG sport TV-csatornából és digitális platformból áll. A televíziócsatorna a CCTV-16 logóját jelenteti majd meg, a digitális platform azonban PC-n, appokon, a WeChaten és Mikroblogon is elérhető lesz. 

A CMG nagyra értékeli a NOB-hoz fűződő stratégiai együttműködést, és az olimpiai TV-csatorna működtetése elsőként szolgálja majd a közelgő pekingi téli olimpiát és paralimpiát - nyilatkozta Shen.  

Yu Zaiqing, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alelnöke, egyben a Kínai Olimpiai Bizottság alelnöke beszédében kijelentette, hogy a CMG olimpiai televíziócsatornával jobban terjedhet az olimpiai szellem és értékek. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a China Media Group korábban szeptember 9-én közösen kihirdette, hogy az következő időszaki kínai szárazföldi és makaói területeken az olimpiai versenyek sugárzásának jogával kapcsolatban egyetértést értek el. Ez alapján a következő időszaki sportközvetítések a 2026-os téli olimpiára, a 2028-as nyári olimpiára, a 2023-as téli olimpiára és a 2032-es nyári olimpiára vonatkoznak majd.

Thomas Bach NOB-elnök és Shen Haixiong, a CMG elnöke online írták alá az együttműködési egyezményt, amely szerint a CMG minden platformján azonos sugárzási jogot kap, emellett a kínai szárazföldön és Makaóban sugározhat nyílt áramkörű TV, fizetős TV, internet és mobil eszközökön egyaránt. 

Bach kifejtette, nagyon örül, hogy a meglévő megállapodást meghosszabbították, ezzel a kínai tévénézők tájékozhatnak a CMG nyújtotta magas rangú olimpiai sportműsorokról, emellett gratulált, amiért az idei tokiói olimpiát sikeresen közvetítette több mint százmilliós nézőszám mellett.

A CMG közel 800 munkatársát küldte el Tokióba a nyári olimpia közvetítésére, akik a tévénézők számára közös műsorokat is készítettek, ezzel is hozzájárulva a rendkívüli időszakban tartott olimpia sikeréhez.(x) 

Összeállította: Anxin Zhanghui
(Fizetett cikk)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!