Viharos húsvét: palesztinpárti tüntetők és bibliaégetők is megzavarták az ünnepet Amerikában
Egy New York-i székesegyházban Szabad Palesztinát követeltek, Tennessee-ben pedig felgyújtott bibliák százait hagyták egy gyülekezet előtt
Viharos húsvét: palesztinpárti tüntetők és bibliaégetők is megzavarták az ünnepet Amerikában

X/Hananya Naftali, FB/Greg Locke

2024. 04. 02.
Egyházi szertartás megzavarása miatt eljárás indult azon palesztinpárti aktivisták ellen, akik tüntetéssel akadályozták a Szent Patrik-székesegyházban tartott húsvéti vigíliát szombaton késő este - közölte New York rendőrsége vasárnap.

A Timothy Dolan bíboros, New York érseke által tartott szertartást a demonstrálók kiabálással zavarták meg a hívekkel zsúfolt székesegyházban, és feliratot próbáltak kifeszíteni. Skandálásaikban

"szabad Palesztinát" követeltek.

A rendőrség három embert bilincsben vezetett el és őrizetbe vett. A tüntetők egyike tavaly ősszel a US Open tenisztornát klímaaktivistaként zavarta meg, akkor az egyik központi pálya talajához rögzítette ragasztóval saját tenyerét.

Timothy Dolan bíboros nem reagált az incidensre, húsvét vasárnapjára a közösségi médiában megjelentetett üzenetében azt írta, hogy az "emberi lény" a reményre lett teremtve, és hozzátette, "senki nem pusztíthatja el az élet ajándékát, amit örökkévalónak szántak".

Bibliagyújtogatás Tenessee-ben

Körülbelül 200 Bibliát gyújtottak fel egy Tennessee állambeli gyülekezet bejárata előtt húsvét vasárnap reggelén. A felgyújtott utánfutót a Global Vision Bible Gyülekezet bejárata előtti kereszteződésben hagyták.

"Ma reggel 6:00-kor a biztonsági kameráink rögzítették, ahogy egy férfi egy utánfutót rakott le a kereszteződés közepén, és elzárta a templomunkba vezető utat. Ezután kiszállt, és felgyújtott egy egész, Bibliákkal teli utánfutót a gyülekezetünk előtt" - írta a gyülekezet pásztora, Greg Locke.

Locke szerint a gyújtogatás "100%-ban a gyülekezetre irányult".

"Elállta a bejáratot, és az a tény, hogy egy egész rakomány Bibliát tett elénk, eléggé meggyőző bizonyíték arra, hogy egészen biztosan ellenünk irányult az akció"

(MTI/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!