Varga Mihály a kormányinfón bejelentette: a GDP 2 százalékánál is többet költ a kormány honvédelemre 2024-ben
Mintegy 1300 milliárd forintot
Varga Mihály a kormányinfón bejelentette: a GDP 2 százalékánál is többet költ a kormány honvédelemre 2024-ben

MTI/Kovács Tamás

2023. 05. 25.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett rendhagyó módon Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett a ma délutáni kormányinfón.

Varga a sajtótájékoztatón a jövő évi magyar költségvetés tervezéséről beszélt, és arról számolt be, hogy az elhúzódó háborút, valamint az elhibázott szankciók hatásait is figyelembe kell venniük a munkálatok során.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Mint közölte, a 2024-es költségvetésben a tervek szerint még több forrás fog jutni honvédelemre, mint idén: a GDP-nek több mint a 2 százalékát költik majd a honvédelemre. Ez azt jelenti, hogy a honvédelmi alap kiadása jövőre összesen 1300 milliárd forint lesz.

A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy nemcsak a háború, de a migráció miatt is szükségessé vált a katonai kiadások emelése.

Emellett arról is tájékoztattak, hogy a 2024-es évben is megmaradnak a családi adókedvezmények, a rezsicsökkentés, valamint a nyugdíjak értékét is meg fogja őrizni a kormány.

előfizetés

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!