Váratlanul Budapestre érkezik a NATO főtitkára
Váratlanul Budapestre érkezik a NATO főtitkára

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 06. 11.
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán a magyar fővárosba látogat, hogy találkozzon Orbán Viktor miniszterelnökkel.

„Főtitkárként a munkám része, hogy találkozzam a NATO-országok vezetőivel, hogy megbizonyosodjak arról, hogy egyetértés legyen közöttünk” - nyilatkozta Stoltenberg Rigában, a B9-es csúcstalálkozó sajtótájékoztatóján.

„Várom, hogy leüljünk és megvitassuk Orbánnal a washingtoni csúcstalálkozó napirendjét, amely magában foglalja a NATO biztonságát és Ukrajna támogatását is”

- tette hozzá.

„Azt várom, hogy minden szövetséges adja beleegyezését a kijevi segélykoordináció megerősítésére és a pénzügyi támogatás jóváhagyására” - zárta Stoltenberg. A vezetők szerdán közös sajtótájékoztatót tartanak - olvasható a szövetség közleményében.

(Euronews/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!