Újabb kínos baki: Biden határozottan felszólította Izraelt, le ne merje rohanni Haifát
Az amerikai elnök nyilvánvalóan Rafahra, a Hamász utolsó állására célzott Gázában
Újabb kínos baki: Biden határozottan felszólította Izraelt, le ne merje rohanni Haifát

x/RNC Research

2024. 04. 18.
Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke szerdán felszólította Izraelt, hogy "ne rohanja le Haifát”, nyilvánvalóan összetévesztve az észak-izraeli várost Rafah-val, a Hamász utolsó központjával a Gázai övezetben.

A 81 éves elnök akkor követte el a hibát, amikor a Nexstar Media munkatársa, Reshad Hudson kérdezte, mi is a stratégiája arra, hogy visszaszerezze a palesztin-barát szavazók támogatását a választási kampányban.

Biden kijelentette: „Először is találkoztam velük. Másodszor, világossá tettem, hogy nagymértékben növelnünk kell a Gázába bejutó élelmiszer, víz és egészségügyi ellátás mennyiségét.” Majd hozzátette:

„És világossá tettem az izraelieknek – be ne merjenek vonulni Haifára”.

Haifa egy észak-izraeli város, így az elnök feltételezhetően a Hamász utolsó gázai fészkére, Rafahra akart utalni.

Mindazonáltal meg nem nevezett egyiptomi tisztviselők szerdán közölték a katari Al-Araby Al-Jadeed hírügynökséggel, hogy Biden

beleegyezett egy rafahi izraeli művelet támogatásába, cserébe azért, hogy Jeruzsálem lemond az Irán elleni jelentős csapásról.

Az izraeli Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerdán arról számolt be, hogy Biden nyomására Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök visszalépett a teheráni hatalmas drón- és rakétatámadásra adott előzetesen jóváhagyott katonai választól.

(JNS/Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

 

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!