Toroczkai: az élelmiszerválság egyetlen egy megoldása, ha elindulunk az önellátás irányába
Az árstop szerinte nem megoldás
Toroczkai: az élelmiszerválság egyetlen egy megoldása, ha elindulunk az önellátás irányába

Youtube/M1 - Híradó

2022. 05. 12.
Azonnali kormányzati lépéseket sürgetett az élelmiszerválság elkerülése érdekében csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Elmondta: a közeljövőben törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be, amellyel stratégiai értékké minősítenék a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart.

Egyebek mellett előírnák, hogy csak annak lehet Magyarországon termőföldje, aki azt megműveli, valamint korlátoznák egyes mezőgazdasági termékek nyersanyagként való kivitelét, mert azt a külföldi tulajdonosok által folytatott "egyfajta rablógazdálkodásnak" tekintik.

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője hozzátette:

újra kell építeni a magyarországi élelmiszeripart, egyebek mellett úgy, hogy állami beavatkozással 700 feldolgozóüzemet hoznak létre.

Közölte: ez egy két évvel ezelőtti számításuk szerint mintegy háromezer milliárd forintos, gyorsan megtérülő befektetést igényelne, eredményeként pedig

"garantáltan el tudjuk látni a magyar lakosságot élelmiszerrel".

Mi egy új földosztást szeretnénk - jelentette ki Toroczkai László, hangsúlyozva, hogy nagyon sok magyart lehetne külföldről visszacsábítani azzal, ha állami vagy jelenleg meg nem művelt osztatlan közös tulajdonú földet adnának neki.

Hozzátette: az árstop nem megoldás a problémákra.

Hosszú távon egyetlen egy megoldás van: ha elindulunk az önellátás irányába - mondta.

(MTI/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!