Szigorítás: megnehezítenék a válást Ukrajnában, hogy megakadályozzák a családok szétesését
Szigorítás: megnehezítenék a válást Ukrajnában, hogy megakadályozzák a családok szétesését

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 02. 28.
Giorgij Mazurasu törvényjavaslatot nyújtott be, amely szerint az eddigi egy hónap helyett már három hónapot kellene várakozniuk az ukrán pároknak a házasságuk felbontására.

A jelenlegi rendszer szerint mindössze harminc napja áll rendelkezésére a pároknak Ukrajnában arra, hogy meggondolják magukat és elálljanak a válópertől. Egy új javaslat szerint azonban ezt az időszakot három hónapra hosszabbítanák meg, mert így szeretnék megvédeni a családokat az “elhamarkodott döntésektől”.

Giorgij Mazurasu ukrán politikus szerint a válásra vonatkozó elhatározások gyakran érzelmi alapúak, de nagyon negatív hatással vannak a családokra és a párokra is, és az állam feladata, hogy ezekben a helyzetekben megvédje a családokat.

A javaslat szerint egyetlen esetben nem vonatkozna a három hónap gondolkodási idő a válásokra, ha a házasság felbontásának az oka az egyik fél erőszakossága, ilyenkor maradna az eredeti 30 napos várakozási idő.

(CNE News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!