Súlyos aszály sújtja az Alföldet
Kritikusan alacsony a talajnedvesség szintje
Súlyos aszály sújtja az Alföldet

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 23.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az Alföldön már 130 milliméternyi víz hiányzik a talaj felső egyméteres rétegéből a telítettséghez, és a talajnedvesség is kritikusan alacsony.

A keleti országrészben hetek óta alig esett, a kalászosoknak és a repcének pedig már nem segítene a csapadék. Az őszi árpa betakarítása a szokásos idő előtt elkezdődött.

Az aszállyal érintett területeken nem várható továbbra sem számottevő csapadék, a Dunántúlon viszont többfelé csapadéktöbblet van, ezért ezeken a területeken már nincs szükség öntözésre.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!