Sokkoló térképpel állt elő Medvegyev: Kárpátalját Magyarországhoz csatolná
A volt orosz elnök nagyívű előadásban beszélt arról, hogy Ukrajna mindig is Oroszország része volt
Sokkoló térképpel állt elő Medvegyev: Kárpátalját Magyarországhoz csatolná

Forrás: Ria Novosztij

2024. 03. 05.
Dmitrij Medvegyev, volt orosz elnök és miniszterelnök, az orosz biztonsági tanács elnöke egy előadásában arról beszélt, hogy szerinte Ukrajna nyilvánvalóan Oroszország, ezért minden más koncepciónak örökre el kell tűnnie. 

Medvegyev úgy fogalmazott, hogy Moszkva egy ideig készen állt a konstruktív kapcsolatokra az európai országokkal, de ezek úgy döntöttek, hogy az Egyesült Államok "hasznos idiótáivá" válnak, politikusaik pedig országuk nemzeti érdekeinek árulóivá. Úgy vélekedett, hogy a Nyugat szeretné Oroszországot "a Moszkvai Fejedelemség határai közé szorítani", de ez "nyilvánvalóan elérhetetlen" cél.

 

Az orosz-amerikai kapcsolatokat rosszabbnak minősítette, mint amilyenek a kubai rakétaválság idején voltak. Értékelése szerint totális háború folyik Oroszország ellen amerikai fegyverekkel, amerikai különleges erők és tanácsadók részvételével.

"A fő fenyegetés most a nukleáris konfliktus veszélye, bármilyen banálisan hangzik is ez" - mondta Medvegyev, aki szerint ez a fenyegetés most "százszorta súlyosabb", mint amilyen a kubai rakétaválság idején volt.

 

Ami viszont magyar szempontból vet fel kérdéseket, hogy Medvegyev előadása alatt egy térképet vetítettek ki az előadó mögé, amelyen a feldarabolt Ukrajna volt látható: ami Kárpátalját egyértelműen Magyarország részeként tűntették fel. Közben Oroszországhoz kerülne az ország keleti fele, Északnyugat-Ukrajnát Lengyelországhoz, míg Moldova északi szomszédságát pedig Romániához csatolnák. Ukrajna egyedül Kijev megyét tarthatná meg az ábra szerint. 

(X.com/Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!