Rendkívüli: Brüsszelben egy új frakció alakul a Mi Hazánk Mozgalom részvételével
A hírt a párt elnöke jelentette be az X-oldalán
Rendkívüli: Brüsszelben egy új frakció alakul a Mi Hazánk Mozgalom részvételével

Forrás: X/Vera Europa

2024. 07. 10.
Bár több sajtóértesülés is szólt arról, hogy az Identitás és Demokrácia frakcióból kizárt német AfD vezetésével új frakció alakulhat, egészen eddig kérdéses volt, hogy sikerül-e az új csoportnak megugrania a szükséges kritériumokat: azaz a 23 képviselő csatlakozását az unió legalább 7 tagállamából. A Mi Hazánk elnökének bejegyzése szerint sikerült. 

Brüsszelbe utazott szerdán Toroczkai László, ahol a Mi Hazánk Mozgalom a szövetségeseivel együtt megalakít egy új európai pártcsaládot, az Európai Parlament új frakcióját. A pártelnök leszögezte, hogy ők Európa ellenségeivel nem egyezkedni akarnak, nem kéredzkednek be hozzájuk, hanem le akarják őket győzni. Hogy pontosan kire gondolt a pártelnök - az nem derül ki. 

 

A sajtóhírek szerint Szuverén Nemzetek Európája néven fog megalakulni az új csoport, amelynek vezető erejét a német AfD párt fogja adni, de az értesülések szerint ott lesz a frakcióban a lengyel Konföderáció több képviselője, a bolgár Újjászületés párt, és még több képviselő Görögországból, Franciaországból és Csehországból is. A konkrét bejelentésre szerda délután kerül sor Brüsszelben.

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!